Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres ha atorgat durant el primer trimestre del 2014 vuit certificats de viabilitat per a projectes d’emprenedoria que s&rsqu...

Aquesta xifra és sensiblement superior a la del 2013 ja que, aleshores, en dotze mesos es van donar quinze certificats.

El servei d’assessorament per a emprenedors que no aconsegueixen finançament pels canals habituals va néixer ara fa més de tres anys com una prova pilot iniciada pels  ajuntaments de Figueres i Roses, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i Caixabanc SA. Després d’aquest període s’han atorgat certificats de viabilitat per un valor, global, d’un milió d’euros.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, valora molt positivament els resultats assolits i afirma que “el que era una prova pilot ara fa prop de quatre anys, avui en dia, ja està totalment consolidada”. Toro considera que l’èxit de la iniciativa radica en el fet que “aconseguim posar a disposició dels emprenedors una línia de finançament amb unes característiques especials que el fa diferent a la de la resta de productes que hi ha al mercat”.

14.000 euros de mitjana
Tot i que el perfil dels emprenedors que presenten el seu projecte per aconseguir els microcrèdits pot variar, majoritàriament, es tracta de persones aturades, d’entre 25 i 40 anys i que no disposen d’avals bancaris.

A diferència de les línies de finançament més habituals, els microcrèdits donen molta importància a la persona i al seu projecte i, en aquest sentit, es valora la seva experiència. “El factor clau se centra en l’emprenedor i la seva proposta. Aquest és l’element diferencial”, explica Toro.

La mitjana del finançament dels projectes que fins ara s’han presentat se situa al voltant dels 14.000 euros. Durant el darrer any 2013 se’n van presentar 21 al consistori figuerenc, 15 dels quals van aconseguir el certificat de viabilitat que es fa arribar a Caixabanc per tal d’obtenir el microcrèdit. Aquest document s’aconsegueix després de rebre el vistiplau de la comissió de valoració que formen tècnics dels ajuntaments de Figueres i Roses, del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i un representant de la Creu Roja.

Les persones que desitgin rebre més informació sobre els microcrèdits s’han d’adreçar a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres situada a l’Avinguda M. Anglada número o contactar a través del telèfon 972 67 42 61 o l’adreça electrònica promocioeconomica@figueres.org