Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) elaborarà un inventari precís dels danys, i es duran a terme actuacions de millora de lleres, reforçament de motes i s’analitzarà la millora del drenatge de diverses infraestructures El conseller de Territori i Sosteniblitat, Damià Calvet, ho ha anunciat després de la reunió que ha mantingut amb representants dels tres municipis afectats

La Generalitat i els ajuntaments de Figueres, Vila-sacra i Vilafant acorden actuacions per revertir els danys dels últims aiguats.
 
 
La Generalitat i els ajuntaments de Figueres, Vila-sacra i Vilafant han acordat avui inventariar els danys patits al territori a consequència dels últims aiguats i les actuacions que se’n derivin.  En una reunió entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet;  l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef;  l’alcaldessaa de Vilafant, Consol Cantenys; representants de l’ajuntament de Vila-sacra; el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, la Generalitat s’ha compromés a ajudar aquests municipis en les actuacions que s’hagin de realitzar.
 
Concretament, l’ACA elaborarà un informe per a la identificació precisa dels danys causats pels darrers aiguats, com a primer pas per abordar les actuacions necessàries per revertir els efectes. El conseller Calvet ha destacat la importància de fer un bon manteniment de les lleres, “una tasca a la qual l’ACA hi dedica molts esforços any rere any”.
 
Calvet ha recordat que “hem decretat l’emergència de totes les actuacions a fer, per després desenvolupar les accions de netejar de lleres, i reconstrucció de motes”, d’acord amb les necessitats detectades.
 
Calvet ha afegit que s’analitzarà l’eliminació d’infraestrucutres que puguin provocar un “efecte embassament” que afavoreixi les inundacions, com ara el pont de la carretera antiga entre Figueres i Vila-sacra de la C-260. També s’ha compromès a “fer un informe en col·laboració amb els ajuntaments de Figueres, Vila-sacra i Vilafant, per aclarir si hi ha infraestructures de l’Estat que necessiten una millor solució de desguassament hidràulic, com ara el tercer carril de l’AP-7 i l’estació del TAV”. Tanmateix, el conseller ha recordat que “no existeix el risc zero, però la nostra feina és intentar minimitzar les possibilitats d’inundació”.