Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament assumirà la redacció del projecte i la Generalitat la construcció de l’equipament. L'alcaldessa de Figueres i el director general de Centres Públics també han anunciat que el curs vinent s'iniciarà un nou Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció de Cuina adscrit a l'institut Oliv

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Figueres impulsen la construcció de l'escola Carme Guasch als terrenys de l'antiga presó amb la redacció.

El director general de Centres Públics del Departament d'Ensenyament, Antoni Massegú, i l'alcaldessa de Figueres i regidora d'Educació, Marta Felip, han anunciat aquest matí l'inici de la redacció del projecte de construcció de la nova escola Carme Guasch als terrenys de l'antiga presó de Figueres, en una reunió que ha tingut lloc al centre educatiu amb l'assistència del director del Servei Territorials d'Ensenyament, Josep Polanco, dos portaveus dels grups municipals, Agnès Lladó i Aleix Jiménez, la directora de l'escola, Mireia Company, i la presidenta de l'AMPA, Gemma Comas.

Concretament, la nova escola s'ubicarà als terrenys situats a l’antic aparcament dels funcionaris de la presó. La Generalitat assumirà el cost de l'actuació, i impulsarà i pivotarà la redacció del projecte de construcció de la nova escola, mentre que l'Ajuntament serà qui s'ocuparà del finançament de la rehabilitació de les dependències del centre penitenciari, a més de la modificació del planejament urbanístic per adequar l'entorn de la presó i l'estudi dels usos que s'acabaran donant a l'interior de l'antiga presó.
L'alcaldessa Marta Felip ha remarcat que el procés de redacció comptarà amb l'estreta "col·laboració entre la comunitat educativa, la Generalitat i l'Ajuntament", i ha explicat que avui al plenari s'aprovarà la "creació d'una comissió de seguiment de la construcció de la nova escola formada per tots els grups municipals, la direcció del centre i l'AMPA". "Fa mesos que des de l'Ajuntament i des del Departament treballem plegats per poder anunciar l'inici de la construcció de l'escola", ha afirmat l'alcaldessa.

Per la seva part, el director general de Centres Públics del Departament d'Ensenyament, Antoni Massegú, ha destacat que es tracta d'una actuació molt necessària a la ciutat i ha afirmat que les dues administracions tenen una clara voluntat de col·laboració.

L'alcaldessa i el director general de Centres Públics també han anunciat que el curs vinent s'iniciarà un nou Cicle Formatiu de Grau Superior dual de Direcció de Cuina adscrit a l'institut Olivar Gran. Actualment, s'oferten a Figueres 3 cicles de grau mitjà relacionats amb l'hostaleria i la restauració, i amb la implantació d'aquest nou mòdul s'incrementa el nivell de qualificació professional.