Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ha concedit els guardons Bacus Emporità al consistori i el Lledoner d'Or a l'empresa de Palafrugell per la seva decidida aposta pels vins de l'Empordà

La DO Empordà reconeix la feina de l'Ajuntament de Figueres i de Vins i Licors Grau en la promoció dels vins empordanesos.
El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat a Figueres el lliurament de la quarta edició dels premis Bacus Emporità i Lledoner d’Or que anualment es concedeixen a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció dels vins empordanesos, en el marc de la Festa de benvinguda a la Mostra del vi de l’Empordà que organitza l’Ajuntament de Figueres. Al lliurament, que ha tingut lloc a la Casa Empordà de Figueres, hi han assistit cellers, restaurants i altres entitats i persones relacionades amb la Mostra i el món del vi, a banda de nombrosos personalitats, entre les quals el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, o el director de l’Incavi, Salvador Puig.
 
El guardonat del Bacus Emporità 2018 ha estat l'Ajuntament de Figueres pel seu notable esforç en la difusió dels vins de la DO Empordà, a través de diverses iniciatives com la Mostra del Vi de l'Empordà que té lloc aquest cap de setmana a la Rambla o la inclusió de les activitats enoturístiques dels cellers empordanesos en el Pla de Desenvolupament Turístic de la ciutat. El premi vol reconèixer i posar en valor l'aposta del consistori figuerenc de consolidar-se com la capital del vi de l’Empordà. És la primera vegada que aquest premi es lliura a una institució, ja que en edicions anteriors s'havia concedit a personalitats, com el recentment traspassat enòleg Eduard Puig Vayreda a qui es va otorgar el Bacus Emporità 2017.
 
Enguany, l'establiment o empresa premiada amb el Lledoner d’Or 2018 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat Vins i Licors Grau, de Palafrugell. Durant els seus 40 anys de vida, l'empresa empordanesa ha apostat per la venda i distribució dels vins de proximitat. La seva acció comercial permet donar visibilitat a molts dels vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos. L'empresa ofereix 12.000 referències de vins i licors de tot el món, compta amb més de 3.000 clients i una plantilla de 50 persones. Anualment, l'empresa ven uns 12 milions d'ampolles. La seva zona de distribució és principalment les comarques de Girona, amb contactes puntuals com a majorista a la resta de Catalunya, Espanya i Europa.
 
La DO Empordà
El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers DO Empordà venen actualment prop de 6 milions d'ampolles a l'any.