Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La conversa que comptarà amb la presència de dos arquitectes de formació i professió àmpliament reconeguts: Itziar González i Joan Falgueras. L’activitat s’emmarca dins l’exposició temporal «Cadiretes» del Museu de l’Empordà

La darrera de les activitats organitzades en el marc de la mostra «Cadiretes» és la conversa «L’ús de l’espai públic» .

 

La conversa entre aquests dos experts en rehabilitació, urbanisme i patrimoni arquitectònic tindrà lloc el divendres 11 de gener de 2019, a les 19 h, i girarà al voltant de l’espai públic –aplicant el focus a un cas concret: la ciutat de Figueres: què significa aquest concepte, quines dinàmiques i sinergies hi conflueixen, quin hauria de ser el seu ús i el lloc que hi ocupa la ciutadania.

L’entrada és gratuïta i es recomana inscripció prèvia al telèfon o correu electrònic del Museu de l’Empordà: 972 502 305 / infome@museuemporda.org

Aquesta activitat s’oferirà amb interpretació en llengua de signes, també amb sol·licitud prèvia.

 

Itziar González Virós (Barcelona, 1967) es llicencia en Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Barcelona (ETSAB-UPC) l’any 1995. Després d’exercir com a professora associada en aquest mateix centre, i de col·laborar activament com a tècnic i interventora tant en la redacció com en la resolució de conflictes d’interessos dins l’esfera de l’espai públic, esdevé regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona (2007-2010), lloc amb què ha establert un fort lligam i sentiment de pertinença.

La seva vocació política i fermes conviccions, fonamentades en l’apoderament de la ciutadania i la mobilització social a favor del bé comú, l’han conduit a impulsar plataformes de participació i cooperació col·lectiva, com ara el Parlament Ciutadà i l’Institut Cartogràfic de la ReVolta.

Actualment encapçala l’equip km-ZERO, un grup d’experts a qui l’any passat, després de guanyar un concurs internacional, l’Ajuntament de Barcelona va encarregar el projecte de remodelació de la Rambla de Barcelona.

 

Joan Falgueras Font (Figueres, 1958) es forma i finalitza els seus estudis, l’any 1984, també a l’ETSAB-UPC, universitat on posteriorment obté el màster en Història, Art, Ciutat i Arquitectura, i on participa assíduament com a professor convidat. Després de participar en la redacció de l’Inventari del Patrimoni Cultural Europeu. Comarca de l’Alt Empordà COAC (1983-1985), assoleix el càrrec de tècnic de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya (1986-1988) i esdevé membre de la Comissió de Patrimoni d’aquesta mateixa institució (1993-2000).

Actualment, i des del 1997, és el director de l’Oficina de rehabilitació i cap de l’àrea d’arquitectura de l’Ajuntament de Figueres. La seva condició d’arquitecte municipal l’ha portat a formar part de múltiples projectes d’intervenció i recuperació del patrimoni arquitectònic històric, com és el cas de la restauració de la parròquia de Santa Maria i el monestir de Sant Quirze de Colera, a Rabós (2009-2014).

La seva implicació i dedicació envers la professió es manifesten a través de l’obtenció de diversos premis, i també amb la seva col·laboració en conferències, visites comentades, etc. i amb la redacció d’articles per a revistes, catàlegs i llibres. Destaca el títol Figueres, arquitectures i història, publicat l’any 2007 en col·laboració amb Jaume Santaló.