Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Internacional de dansa i arts del moviment AGITART “Figueres es mou”, organitzat per la companyia de dansa AGITART amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, celebra la seva tercera edició del 27 de juny al 2 de juliol amb un programa artístic centrat en art contemporani i dansa.

La dansa torna a Figueres amb el tercer Festival Internacional d'AGITART.

Figueres es convertirà en l'escenari d'espectacles de carrer i exposicions, amb artistes de diverses disciplines artístiques procedents de diferents països. Enguany el festival combina espais interiors i exteriors, utilitzant el Teatre Muncipal el Jardí, La Rambla, la plaça Josep Pla, la plaça de les Patates i la plaça de l’Ajuntament.

En el Teatre es podran veure companyies de renom internacional, com són La Veronal, VERVE i la companyia de Guy Nader i Maria Campos, mentre que als carrers i als espais públics un total de 12 companyies nacionals i internacionals, amb estils i influències diferents, inclòs el breakdance, el hip-hop, el teatre, el flamenc i la performance, presentaran els seus treballs en diferents formats. Aquestes companyies han estat seleccionades d’entre 250 candidatures que es van rebre durant el període de selecció.

Els tres espectacles que acull el Teatre Municipal el Jardí, els quals formen part de la programació estable de l’Ajuntament, són de pagament, amb un preu de 12 € cada espectacle i una oferta si es compren de forma conjunta: tres espectacles per 30 € o bé dos espectacles per 20 €.

Juntament amb aquestes actuacions, hi haurà diverses activitats participatives pels espectadors: una batucada, improvisacions, concursos i activitats interactives. En destaca l’EAT STREET food fiesta i el Choreoscope: International Dance Film Festival of Barcelona, una celebració que combina dansa, videodanses i gastronomia que tindrà lloc el divendres 1 de Juliol a partirde les 18.00 h a la Plaça Josep Pla.

Una altra novetat destacada d’aquesta edició és que durant tota la setmana hi haurà una sèrie de workshops professionals que seran impartits per ballarins i coreògrafs de renom internacional, entre ells Guy Nader, Sara Sguotti i NataliaIwaniec. Les classes estan dirigides a ballarins i estudiants professionals de dansa.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, destaca la importància que té tenir un festival d’aquest tipus a la ciutat, així com tota l’activitat que du a terme la companyia AGITART al llarg de l’any. “És una companyia jove però amb empenta, que s’implica amb la ciutat, no només amb el Festival, també amb altres projectes com AGITART’Educa, formant alumnes d’instituts, o proposant espectacles de dansa en la temporada escènica de l’Ajuntament, com és el cas de les tres propostes que es fan al Teatre”.