Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El passat 11 d’agost es va cloure el termini per a la presentació de projectes per a la Mostra d’Art i Cultura Contemporània de Figueres (MACC), iniciat el passat dia 29 de juny.

Malgrat comptar amb un Comissió Avaluadora excepcional, com eren el director del MACBA, la Directora d’Art de la Fundació Vila Casas i la prestigiosa Crítica d’Art Pilar Parcerisas, només s’ha presentat un sol projecte que no s’ha pogut prendre en consideració atès que li faltava desenvolupament per a l'execució, i la convocatòria precisava que es tractés d’un projecte elaborat, per la qual cosa es considera la convocatòria com a deserta, en aquesta primera edició.

Des de l’Ajuntament de Figueres, es continua pensant que aquesta aposta per fomentar la professionalització del comissariat d’art és bona. En les properes setmanes, es consultarà amb el sector per determinar si els terminis, la dotació econòmica o la difusió han estat suficients, i segons el resultat s’estudiarà la possibilitat de millorar la convocatòria per a properes edicions.

A banda d’això, es considera també que la formula de convocatòria pública és la més adequada per vehicular la diversitat de projectes d'art contemporani que puguin donar-se i redunda en la transparència i gestió oberta de les institucions; altrament, és una garantia, segons el regidor de Cultura Alfons Martínez, “d’una major independència per part del teixit cultural i artístic, alhora, assegurar el camí cap a un model obert, participatiu i a l'abast de tothom".

Finalment, i donat que la convocatòria comptava amb una reserva pressupostària, aquesta es proposarà que passi a les diverses activitats de foment i promoció artística i cultural de la ciutat fins a final d’any, que puguin donar-se.