Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La companyia de teatre sevillana Atalaya, amb una trajectòria de més de 30 anys en escenaris d’arreu del món, torna demà divendres 7 de novembre al Teatre Municipal el Jardí.

Inspirada en la història de la vida de l'estafadora i aventurera Coratge, de Grimmelhausen, Bertolt Brecht va escriure al s.XX aquesta obra en què l'acció es desenvolupa entre 1624 i 1636, durant l'anomenada Guerra dels Trenta Anys, un cruel enfrontament entre catòlics i protestants que va ensangonar Suècia, Polònia i Alemanya. Allà és on apareix Anna Fierling, una venedora de quincalla coneguda com a Mare Coratge, pel valor que sembla tenir en el camp de batalla. Oportunista, cínica i segura de si mateixa, Anna va d'un territori a un altre canviant de bandera. La seva meta és sobreviure, lucrar-se amb la guerra i protegir els seus tres fills.

La companyia Atalaya ja va trepitjar el 2013 Figueres per presentar el treball realitzat amb un altre text clàssic, Celestina. Demà, torna amb una obra on de nou es posa en escena un personatge femení.

El director del Teatre el Jardí, Salvador Torres, ressalta que “la companyia conserva el text original de Brecht però fa un tractament de la posada en escena molt especial. És molt visual i amb molt de moviment que mostra un cop més el talent de la companyia Atalaya. A més a més, encara que l’obra original està centrada en el s.XVII, durant la Guerra dels 30 anys, és una peça totalment contemporània”.

Xerrada i col·loqui abans i després de l’obra
Gràcies a la iniciativa impulsada des de l’Aula de Teatre Eduard Bartolí, des de fa unes setmanes els espectadors assistents a les obres teatrals programades a Figueres poden participar a col·loquis amb les companyies després de l’obra.

 En el cas de Madre Coraje, hi haurà una xerrada abans de la funció i un col·loqui després. La xerrada tindrà lloc a les 20.30 hores al Saló de descans del Teatre i anirà conduïda per l’Helena Cusí, actriu de la companyia figuerenca La Funcional que l’any 1998 va representar l’obra i on Cusí feia el paper de la Mare Coratge. En aquest primer col·loqui s’introduirà l’obra i l’autor. Després de la funció hi haurà un col·loqui amb membres de la companyia Atalaya.