Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Forma part dels 10 projectes ferroviaris d'arreu d'Europa seleccionats

La Comissió Europea escull la connexió Barcelona-Figueres-Monpeller i Barcelona-Figueres-Toulouse com a eixos ferroviaris prioritaris   .

Al desembre de 2021, la Comissió Europea reconeixia en un Pla d'Acció que els recorreguts de llarga distància en tren encara trobaven massa obstacles i requerien més inversió per funcionar a ple rendiment. Com a conseqüència, la Comissió ha pres la decisió de seleccionar 10 projectes ferroviaris d'arreu d'Europa, aquells que considera més estratègics per fomentar el transport de passatgers entre països mitjançant el tren. Aquests itineraris rebran una atenció principal de les institucions europees durant els propers anys, i rebran suport i finançament per poder-se desenvolupar i funcionar millor.

 

D'aquests 10 projectes prioritaris seleccionats per la Comissió, 2 comprenen la ciutat de Figueres. Aquest fet demostra que Figueres és un eix ferroviari estratègic a nivell europeu, fonamental per connectar amb tren el nord i el sud d'Europa. A banda, el desenvolupament d'aquestes línies ferroviàries que passen per Figueres permetrà fer més competitiva la ciutat, captar-hi inversions i generar-hi més activitat econòmica.

En concret, els eixos prioritaris dels quals forma part Figueres són els següents:

  • "European Sleeper", projecte de tren nocturn que connectarà de forma directa les ciutats de Barcelona i d'Amsterdam.
  • Serveis de tren que connectaran Catalunya i Occitània (Barcelona-Figueres-Montpeller i Figueres-Toulouse), que seran operats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

La previsió de la Comissió Europea és que tots els 10 projectes seleccionats estiguin en funcionament abans de l'any 2029.

 

<< Més info aquí: https://transport.ec.europa.eu/news/connecting-europe-train-10-eu-pilot-services-boost-cross-border-rail-2023-01-31_en