Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir d'aquest dijous, Figueres acull diferents campanyes de donació de sang amb l’eslògan “La Sort de donar sang!”. Estan organitzades pel Banc de Sang i compten amb la implicació de l’Ajuntament de Figueres i l’Associació de Donants de Sang de Girona.

La campanya de donació de sang a Figueres vol superar les 350 donacions.

La ciutat espera assolir l’objectiu de superar les 350 donacions de sang, xifra necessària per augmentar les reserves de sang que a hores d'ara estan per sota dels nivells òptims, situació que preocupa el Banc de Sang per assegurar el subministrament necessari a tots els hospitals de Catalunya. Les campanyes previstes són les següents:

- Dijous 26, bus al mercat (plaça Font Lluminosa) de 10 a 14 h

- Divendres 27, bus a la plaça de La Marca de l'Ham, de 10 a 13:30 h

- Divendres 27, Hospital de Figueres, de 16 a 20:30 h

- Dissabte 28, Institut Ramon Muntaner, de 10 a 14 i de 16 a 20:30 h

- Dissabte 28, Escola La Salle, de 10 a 14 h

Per què l’eslògan “La sort de donar sang”?

Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. Com també és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen. Gràcies a elles, els malalts poden rebre sang per a les operacions i tractaments.

Amb aquesta campanya de donació es vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts

Donar sang, un hàbit cívic

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

-      Tenir més de 18 anys

-      Pesar 50 quilos o més

-      En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.  Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

Dades sobre la donació

  • Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia.
  • La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers.
  • De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.
  • Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4.
  • Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Des del BST es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit, que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.