Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El videoclip que ha rebut més de 20.000 visualitzacions en deu dies, ha estat editat per l’Ajuntament de Figueres La Brigada Bones Pràctiques va nèixer al gener 2017 amb la contractació dels plans de Treball i Formació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

La brigada bones pràctiques del Barri de Sant Joan realitza un videoclip per a sensibilitzar sobre la neteja i el reciclatge.

Aquest matí s’ha presentat el videoclip “A tu verita” realitzat per la brigada bones pràctiques del Barri de Sant Joan amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la neteja de carrers, els civisme i el reciclatge.

Aquest projecte forma part d’un programa de millora global i progressiva del Barri Sant Joan i rodalies, on estan implicats diferents serveis municipals: Promoció econòmica, Medi Ambient, Serveis Urbans i Benestar social a través de l’oficina d’Inclusió social i del Pla de Desenvolupament Comunitari. Es treballa estretament amb l’AAVV del barri Sant Joan, el servei de Mediació de la comunitat gitana i el programa d’inserció laboral “Enganxa’t i renova’t”.

Es concreta amb la contractació de veins del barri, que a través de la pràctica diària de la neteja dels carrers, prenguin consciència de la situació i puguin després sensibilitzar a la resta de veins, cercant la seva implicació en la millora de l’entorn, tant en el reciclatge com en el manteniment dels espais públics.

Té 3 objectius principals:

  1. La Formació de les persones contractades i acompanyament en el procés d’adaptació laboral, així com en la recerca posterior de feina.
  2. Suport en neteja i jardineria a la zona oest de la ciutat realitzant tasques de suport als serveis municipals habituals.
  3. Sensibilització dels veins de la zona pel reciclatge i el manteniment dels espais públics, a través de tallers i xerrades, tant a l’escola com a veins del sector.

L’any 2017 es van contractar 4 persones vinculades amb el barri Sant Joan durant 6 mesos i vist el bon funcionament del projecte, l’any 2018 s’ha ampliat la contractació a 9 persones de la comunitat que s’han incorporat a 3 plans d’ocupació: 5 a la brigada bones pràctiques, 2 a la brigada de paletes, 2 a la brigada de jardineria. Totes tres fan tasques relacionades en la millora de la zona oest de la ciutat.

Concretament, La brigada Bones pràctiques ha realitzat 92 hores de formació en jardineria, paleteria, lampisteria i pintura; ha fet 10 tallers a l’escola Pous i Pagès amb un impacte de 131 infants; ha penjat cartells i ha realitzat el videoclip “a tu verita”.

Aquest videoclip persegueix, a ritme de rumba i rap, arribar a més població del sector i de la ciutat. El missatge que dona és una crida a la col·laboració del veïnat en el bon ús dels contenidors i el manteniment dels espais públics. En 10 dies, s’han registrat més de 20.000 visualitzacions en les diverses plataformes i xarxes socials on s’ha compartit.

El Tinent d’Alcalde, Francesc Cruanyes, ha remarcat que “Els resultats de la tasca de la brigada de bones pràctiques són més que evidents a peu de carrer, però hi ha una altra labor que no es veu i que s’ha de notar a mig termini: la sensibilització que es duu a terme a escoles i a tota la mainada del barri. És amb accions d’aquestes, des de dins, que podem canviar les coses, i la realització d’aquest videoclip també ajuda a divulgar-ho”

 

Enllaç videoclip: