Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’amplia l’oferta amb un club de lectura d’obres de teatre, un de lectura fàcil i un d’infantil. Les inscrip...

Es tracta de trobades mensuals dirigides per un coordinador on es debat sobre un llibre servit prèviament per la Biblioteca.  

Enguany, la Biblioteca en col·laboració amb el TNC i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, proposa el club de lectura Llegir el teatre. A més de les trobades mensuals, que seran el segon dimarts de cada mes, hi haurà la possibilitat de gaudir de descomptes en entrades o trobades amb directors artístics i altres avantatges que properament seran detallats.

El Club de lectura fàcil s'adreça a persones amb diferents capacitats lectores que volen millorar el seu nivell de comprensió lectora. S’utilitzen llibres en format LF com a eina bàsica. Les trobades seran els dimecres a les 4 de la tarda. i la conductora serà Yolanda Alcalá.

Per al públic infantil, en concret per nens i nenes que comencin tercer de primària, s’ha organitzat un club de lectura el tercer dissabte de cada mes a dos quarts d’onze del matí. Es treballarà amb àlbums il·lustrats i petites històries i les sessions estaran dinamitzades per Yolanda Alcalá.

La Biblioteca de Figueres oferia fins el curs passat quatre clubs de lectura, dels quals dos eren per adults en general, un per a gent gran i un de juvenil. Aquests, ja consolidats i que continuen oferint-se en el mateix dia i horari, es dedicaran en bona part al gènere memorialístic. Com a activitats complementàries, es convidarà a especialistes de l’obra o als propis autors i es vol ser present a les xarxes socials mitjançant blocs que mantindran els conductors i els mateixos assistents. Els dinamitzadors seran enguany Trini Alcoberro, Albert Carol, Alba Blanco i Magda Bosch.

A més a més, la Biblioteca dóna assessorament a entitats i centres d’ensenyament de Figueres i comarca que organitzen club de lectura i els facilita els lots de llibres.

La directora de la Biblioteca fa un balanç molt positiu de la trajectòria dels clubs de lectura del curs passat, tant a nivell de participació com d’assoliment d’objectius de promoció de la lectura i cohesió social. El curs passat hi va haver 1653 participants, 92 trobades i es van servir 2066 llibres sumant els clubs de la Biblioteca i els clubs externs. Altres accions destacades vinculades als clubs van ser la celebració de l’Any Espriu, la participació a la Fira de la Gent Gran i la cloenda amb l’escriptora M. Mercè Cuartiella.

Les persones interessades en inscriure’s i consultar el calendari de les sessions han d’adreçar-se a la biblioteca.