Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de préstec de llibres als pacients de l’Hospital de Figueres s’iniciarà el mes de setembre gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Figueres i la Fundació Salut Empordà.

La Biblioteca Fages de Climent posa en marxa el Bibliohospital.

La Biblioteca de Figueres engegarà properament un servei de préstec a la Fundació Salut Empordà per tal de facilitar la lectura a persones hospitalitzades i als seus familiars. Un dels objectius d’aquesta iniciativa és que els usuaris mantinguin l’hàbit de lectura i la relació amb la biblioteca malgrat que es trobin en condicions d’immobilitat, millorant la socialització d’aquestes persones, contribuint al seu desenvolupament personal i alleugerint la solitud.

Aquest servei es durà a terme gràcies a la participació de persones voluntàries de la Fundació Clerch i Nicolau i la Fundació Vergés Ginjaume, que faran de mediadores entre la Biblioteca i les persones ingressades a la Fundació Salut Empordà.

Aquest dijous 11 d’agost Marta Felip, en tant que Alcaldessa de Figueres, Presidenta de la Fundació Salut Empordà i Presidenta de la Fundació Clerch i Nicolau, signa el conveni que permetrà fer efectiva la posada en marxa del servei a mitjan setembre.

En les properes setmanes la Biblioteca Fages de Climent portarà a l’hospital un fons que hi romandrà i serà renovat periòdicament per adequar-se a les necessitats dels usuaris. Aquest fons inicial està format per novel·les de diferents gèneres (intriga, romàntica, històrica...), relats breus, poesia, obres de teatre, llibres de creixement personal i obres de temàtica diversa. Així mateix, les persones amb deficiències visuals comptaran amb audiollibres a la seva disposició. Per completar el fons també hi haurà revistes, música i pel·lícules.

D’altra banda, si els usuaris tenen una petició en particular, el voluntari/ària s’encarregarà de traslladar la demanda a la Biblioteca, fer-li el carnet en cas que no en tingui, i portar-los el material demanat.

La Biblioteca Fages de Climent lliurarà també un lot de contes infantils i de llibres sobre educació i salut dels infants per a la zona pediàtrica de l’Hospital.

L’alcaldessa i Presidenta de la Fundació Salut Empordà, Marta Felip, valora molt positivament aquesta iniciativa i agraeix la col·laboració de la Biblioteca de Figueres i dels voluntaris de la Fundació Clerch i Nicolau i la Fundació Vergés Ginjaume: “És una iniciativa molt senzilla però molt útil per fer més amable l’estada d’aquestes persones a l’Hospital de Figueres”.

Per a la posada en marxa del Bibliohospital s’ha creat un logotip amb el qual es donarà a conèixer el nou servei i s’utilitzarà com a distintiu dels materials que integren aquest fons.