Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb motiu del centenari de l’activitat a El Jardí, la Biblioteca Fages de Climent ha preparat una mostra d’un centenar de cartells del seu fons que proporciona una visió de conjunt de la tipologia d’actes que ha acollit l’edifici fins a l’actualitat. Es pot visitar del de 18 d’abril al 14 de maig.

La Biblioteca Fages de Climent organitza una mostra de cartells per commemorar el centenari del Teatre Municipal el Jardí.

L’any 1914 s’inaugurava a Figueres el teatre - cinema El Jardí, un edifici noucentista obra de l’arquitecte Llorenç Ros i Costa, propietat de l’industrial de l’electricitat i el sabonet Pau Pagès Lloveras. L’activitat teatral al nou edifici s’inicia el 1916 i, mica en mica, aquest es consolida com una alternativa al Teatre Principal (actual seu del Teatre-Museu Dalí) per acabar esdevenint seu del Teatre Municipal de la ciutat l’any 1983.

Amb motiu del centenari de l’activitat a El Jardí, la Biblioteca Fages de Climent ha preparat una mostra d’un centenar de cartells del seu fons que proporciona una visió de conjunt de la tipologia d’actes que ha acollit l’edifici fins a l’actualitat. Si bé el gruix més important de la programació ha estat teatral, cal tenir present que des dels seus inicis i fins a la inauguració de la Sala Juncària la dècada dels seixanta, El Jardí funcionava també com a cinema, etapa de la que es conserven cartells de cinema i programes de mà.

A partir del 1991, després d’una remodelació de l’edifici, els cartells testimonien principalment la programació teatral municipal i l’activitat de les entitats de Figueres i la comarca de l’Alt Empordà (corals, circ, pastorets...).

Donat el gran format de bona part dels cartells, s’ha optat per a la digitalització dels mateixos i la mostra és en part virtual i en part física. A la planta baixa de la biblioteca s’hi mostra una selecció de cartells antics que recullen l’activitat realitzada entre els anys 20 i 40, mentre que els de més gran format, juntament amb els cartells dels anys compresos entre 1982 i 2016, es mostren de manera virtual a les pantalles informatives de la biblioteca i a través d’un enllaç al seu web. Així mateix, la mostra virtual de cartells del fons de la Biblioteca de Figueres també podrà veure’s en una pantalla al vestíbul del Teatre Municipal el Jardí els dies de funció.

Dates: del 18 d’abril al 14 de maig de 2016