Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La biblioteca duu a terme una ampliació del seu fons amb recursos adaptats a usuaris amb necessitats especials i properament ampliarà els serveis adreçats a aquest col·lectiu.

La Biblioteca Fages de Climent de Figueres, més accessible i inclusiva.

Aquest any 2016 la Biblioteca Fages de Climent de Figueres ha ampliat el fons orientat a usuaris amb necessitats lectores i de comprensió especials,  principalment nens i joves. S’han adquirit nous llibres adaptats a llengua de signes, amb llenguatge pictogràfic i de comunicació (SPC), àudio contes, llibres de lectura fàcil i llibres on els protagonistes tenien alguna discapacitat, que també poden ser d’interès per a les famílies i educadors.

Per actualitzar aquest fons s’ha utilitzat la bibliografia publicada recentment pel Servei de Biblioteques de la Generalitat sota el títol de “El calaix de la diversitat”.

Així mateix, la biblioteca ha iniciat el contacte amb centres i entitats amb usuaris amb necessitats especials de Figueres i entorn per tal de millorar els serveis adreçats a aquest col·lectiu. Els centres amb qui es treballa són l’Escola d’Educació Especial “Mare de Déu del Mont”, El Dofí –Centre de lleure per a Joves amb Disminució Psíquica de l’Alt Empordà–, la Fundació privada Altem i el Club social de Figueres (Associació Familiar i Salut Mental de Girona i comarques). Tanmateix actualment la biblioteca ja és un lloc de trobada i socialització dels usuaris dels centres esmentats, que hi acudeixen per a llegir, endur-se llibres en préstec o utilitzar la sala d’actes. Alguns voldrien venir-hi més sovint, però necessiten transport adaptat.

Les possibles accions que es durien a terme serien identificar els llibres amb un logotip que permeti una ràpida localització per part dels mateixos usuaris, crear lots itinerants, visitar els centres la primera vegada que es lliurin els lots, organitzar una hora del conte anual amb contes adaptats, etc.

L’objectiu d’aquest projecte és fer la biblioteca més inclusiva, fomentar la lectura i donar suport a l’aprenentatge dels usuaris amb necessitats especials i que, alhora, s’aprofitin al màxim els recursos disponibles.