Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les diverses sessions a càrrec dels joves filòsofs Max Pérex i Alba Padrós posaran de relleu les relacions de la filosofia amb la ciència, la tecnologia, la societat i la cultura.

La Biblioteca de Figueres proposa un cicle de xerrades sobre les aportacions de la filosofia al segle XX.

La filosofia és una invitació a la reflexió, a fer-nos preguntes, a posar en qüestió el món que ens envolta. Al cicle de xerrades que tindrà a la Biblioteca de Figueres, els joves filòsofs Max Pérex i Alba Padrós, proposen una mirada retrospectiva cap al segle XX per tal d’explicar-nos, a través de les diverses respostes obtingudes des del pensament, quines han estat les principals aportacions de la filosofia a la nostra cultura, a la societat, les relacions establertes amb la ciència i la tecnologia.
Així, a partir d’un seguit de preguntes clau com ara: Què és l’espai? Què és el temps? Quina és la seva relació? Estic determinat a ser com sóc? S’és o es tria ser dona? Com funciona la ciència? Quin és el seu mètode? És realment objectiva? La ciència i la tecnologia canvien les nostres relacions amb la naturalesa? Quins deures tenim cap a les formes de vida?... acudirem a grans pensadors com Albert Eienstein, Henri Bergson, Jean-Paul Sartre i sImone de Beauvoir, Karl Popper i Thomas Khun, Hans Jonas i Peter Singer, Edmund Gettier i Ludwig Wittgenstein per donar-hi resposta i, alhora, per parlar d’intuïcionisme i física relativista, d’existencialisme i feminisme, de falsasionisme i paradigmes científics, d’ecologisme i animalisme, o de filosofia analítica i les investigacions filosòfiques.
El cicle de cinc xerrades, que porta per títol Què hem aconseguit filosofant al segle XX?, tindrà un to divulgatiu i vol adreçar-se a un públic el més ampli possible interessat en la reflexió i el pensament, tindrà lloc els dies 27 de febrer, 6, 14 i 28 de març i 4 d’abril a les 19 h.
Així mateix, la Biblioteca de Figueres ha preparat un aparador amb bibliografia relacionada amb el cicle per tal que les persones que hi estiguin interessades puguin ampliar informació de manera prèvia a les xerrades, o com a complement al contingut de les mateixes.


ELS PONENTS:
Alba Padrós (Barcelona, 1993) és graduada en Filosofia, màster en recerca en humanitats i màster en diversitat religiosa per la Universitat de Girona. Actualment està preparant la seva tesi doctoral en l'àmbit de la història de l'educació.
Max Pérez Muñoz (Figueres, 1993) és graduat en Filosofia, màster en formació del professorat i màster en diversitat religiosa. Autor del llibre Les onades del mar de la història. Cinc mirades a la Matemàtica de la Història d'Alexandre Deulofeu. Actualment està preparant la seva tesi doctoral sobre el pensament de Francesc Pujols.
Ambdós són co-autors de l'edició i l'estudi de l'obra inèdita de Francesc Pujols titulada Pròleg de La matemàtica de la història d'Alexandre Deulofeu (Edicions Cal·lígraf, 2018).