Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper dimarts 30 de novembre, a les 18 h, la Biblioteca presenta LiceuBIB, un club de lectura de textos literaris vinculats a òperes que es programen al Gran Teatre del Liceu de Barcelona al llarg de la temporada 2016/17.

La Biblioteca de Figueres proposa LiceuBib, un nou club de lectura de textos literaris vinculats a òperes.

La intenció és la de crear nous lectors i espectadors d’òpera i comptar amb la complicitat dels que ja ho són en unes trobades conduïdes per Anna Bassas Roselló, mezzosoprano i llicenciada en cant pel Trinity College London, establerta a l’Alt Empordà.

La Biblioteca de Figueres es suma a aquesta iniciativa del Gran Teatre del Liceu i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i en aquesta primera edició llegirem i comentarem les obres següents:

  • Elektra - 30 novembre 2016

L’obra de Sófocles convertida en òpera té llibret d'Hugo von Hoffmansthal i música de RICHARD STRAUSS. Al Gran Teatre del Liceu podrà veure’s a direcció musical de Josep Pons, direcció d’escena original de Patrice Chéreau (mort 2013) i direcció d’escena de la reposició de Vincent Huguet.

  • Werther  - 10 gener 2017

Prèviament, el dia 9 a les 19 h, Pol Avinyó, del Gran Teatre del Liceu, realitzarà una xerrada comentada sobre l’òpera Werther. A més, el diumenge 27 de gener, sortida al Liceu per veure aquesta òpera. Aquesta obra de Goethe convertida en òpera té llibret d'Édouard Blau, Paul Milliet i Georges Hartmann i música de JULES MASSENET. La direcció musical és d’Alain Altinoglu i la d’escena de Willy Decker.

  • Rigoletto - 14 març 2017

Amb possibilitat d’anar a veure l’òpera als cinemes de Girona. Es realitzarà la lectura de El rei es diverteix de Victor Hugo.

  • Don Giovanni - 16 maig 2017

L’obra Don Joan, o el festí de pedra de Molière a l’òpera es coneix com a Don Giovanni. Llibret de Lorenzo Da Ponte i música de WOLFGANG AMADEUS MOZART. Direcció musical de Josep Pons i direcció d’escena de Kasper Holten.

  • Il Trovatore - 13 juny 2017

La Biblioteca proporcionarà el llibre als inscrits, organitzarem una trobada on comentarem el text i l’òpera i podem organitzar la sortida al Liceu per veure les representacions de les obres treballades.

La conductora del club de lectura:

Anna Bassas formà part del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell durant tres temporades. Ha assistit com alumna activa a cursos de cant i de lied amb Francisco Poyato i diverses Màster Class, com les de Montserrat Caballé, Isabel Penagos, Kurt Widmer i Begoña Alberdi, entre d’altres. L’any 2015 va participar com a solista en el Glòria de Vivaldi amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE) i a la Missa Brevis de Mozart amb la Coral Polifònica de Figueres. Ha realitzat nombrosos recitals com a solista en diferents sales de concert de Mataró, Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Figueres, Girona i Granada.

Actualment, prepara l’Stabat Mater de Pergolesi amb la soprano Gemma Horta que s’interpretarà juntament amb la Coral Polifònica de Figueres i els solistes de l’Empordà el mes de febrer del 2017. Recentment ha iniciat la coral infantil Oh, happy Peralada! adreçada a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys i també imparteix classes particulars de llenguatge musical i cant a infants i adults.