Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enguany s'ha concedit un especial protagonisme a l'obra de Carles Fages de Climent en l'any commemoratiu dels 50 anys de la seva mort

La Biblioteca de Figueres oferirà propostes que mariden vi i literatura al llarg del mes de juny en el marc de "Biblioteques amb DO".

La Biblioteca Fages de Climent de Figueres es suma novament al projecte "Biblioteques amb DO" i, com ja és habitual, aquest mes de juny maridarà els vins de diversos cellers de la DO Empordà amb propostes relacionades amb la literatura, com ara Fages el que Fages, l’espectacle poèticomusical del poeta Josep Pedrals, amb música de Xavi Lloses; la Lectura i revelació del Sabater d'Ordis, a càrrec d’Enric Casasses; Gran reserva de l'òpera, una xerrada-tast-audició amb David Puertas sobre l’òpera i el vi amb els brindis més festius; o l’activitat organitzada per la Càtedra del vi i de l’oli de l’Empordà, un tast comentat de literatura i vi amb lectura a càrrec de l'actriu Olga Cercós, i comentari de textos a càrrec de l'escriptor Miquel Martín Serra. Pel què fa a la proposta familiar, podrem gaudir de El viatge del vi, contes inclusius i adaptats, també, per a persones amb pluridiscapacitat, a càrrec d’Elisabeth Ulibarri.

Enguany s’ha concedit un especial protagonisme a l'obra de Carles Fages de Climent en l'any commemoratiu dels 50 anys de la seva mort, i la proposta d’activitats es complementarà amb dues exposicions de petit format. D’una banda, una mostra amb poemes i escrits sobre la vinya i el vi del fons Fages de Climent que custodia la Biblioteca de Figueres i, de l’altra, una mostra de d'il·lustracions de Mònica Quintana, Atramuntamants i Divins, un passeig amb els creadors il·lustres de l’Empordà recreada en les vinyetes d’un còmic.

El projecte "Biblioteques amb DO" va néixer l’any 2013 a iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes per a tots els públics que mostren els trets característics de cada territori vitivinícola i enguany arriba a la seva 6a edició.

PROGRAMACIÓ

Divendres 8 juny 2018, 20 h

Fages el que Fages

Espectacle poèticomusical, creat especialment per a l’Any Fages pel poeta Josep Pedrals, amb música de Xavi Lloses. Amb degustació de vins del celler Gerisena de la DO Empordà.

 

Dissabte 9 de juny de 2018, 11 h

El viatge del vi – Hora del Conte

A càrrec d’Elisabeth Ulibarri. Follets entremaliats, noies poderoses, bruixots malignes i fadetes amb ales ens acompanyaran en un viatge màgic.

Contes inclusius i adaptats, també, per a persones amb pluridiscapacitat.

 

Dimarts 12 de juny de 2018, 19.30 h

Lectura i revelació del sabater d’Ordis

Lectura comentada de La Balada del Sabater d’Ordis, de Carles Fages de Climent, a càrrec del poeta Enric Casasses. Amb degustació de vins del Celler Mas Pòlit de la DO Empordà.

 

Dimecres 20 de juny de 2018, 19.30 h

Gran reserva de l’òpera

Una xerrada-tast-audició sobre l’òpera i el vi o, més aviat, sobre el vi a l’òpera. Amb degustació de vins del Celler Marià Pagès de la DO Empordà.

 

Dimarts 26 de juny de 2018, 19.30 h

Tast comentat de literatura i vi

Lectura a càrrec de l'actriu Olga Cercós, tria i comentari de textos a càrrec de l'escriptor Miquel Martín Serra. Amb degustació de vins del celler Empordàlia de la DO Empordà. Organitza: Càtedra del vi i de l'oli de l'Empordà. Inscripció prèvia a la Biblioteca.

 

A partir del 8 de juny de 2018

Mostra del fons Fages: Fages i el vi

Mostra en vitrina i virtual del fons Fages amb poemes i escrits sobre la vinya i el vi.

 

Del 8 al 28 de juny Atramuntamants i Divins 

Vinyetes dionisíaques a l'Empordà

Mostra de d'il•lustracions de Mònica Quintana

Un passeig amb els creadors il•lustres de l’Empordà, una història surrealista, en la qual els vins, la pintura, la literatura, la música, l’escultura i la història de la comarca es troben en una dansa dionisíaca, en una fusió artística, recreada en les vinyetes d’un còmic.