Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de Figueres rep 7 tauletes per part del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona per afavorir l'ús de les TIC i disminuir l'escletxa digital entre els seus usuaris.

La Biblioteca de Figueres incorpora set tauletes gràcies al Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona per afavorir l'ús de les TIC.
El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha posat en marxa un projecte per afavorir l'ús i el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris de les biblioteques públiques, sobretot entre la gent gran i els infants. És per això que ha distribuït un total de setanta tauletes entre deu biblioteques, en funció del nombre d'habitants a què dona cobertura cada biblioteca. Es tracta, concretament, de les biblioteques de Banyoles, Blanes, Figueres, Girona (Biblioteca Salvador Allende), Olot, Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll i Santa Coloma de Farners.
 
Les tauletes disposen d'una selecció d'aplicacions mòbils per a infants, joves i adults, i d'accés a diaris i revistes de tot el món. També s'ha desenvolupat una aplicació web i una altra per a Android amb la finalitat de gestionar les tauletes remotament des del Servei de Biblioteques.
 
El projecte vol contribuir a la inclusió social des de la biblioteca pública per ajudar a disminuir l'escletxa digital. Es tracta d'una prova pilot, i s'estudiarà estendre el projecte a més biblioteques.
 
La iniciativa s'emmarca en l'objectiu de prestar serveis de suport a les biblioteques municipals i promoure especialment les accions que garanteixin als ciutadans la formació en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l'accés a la informació.
 
Un servei capdavanter
 
El Servei de Biblioteques de la Diputació ha estat sempre líder en la implantació i formació en l'àmbit de les noves tecnologies. Va propiciar, per exemple, que la demarcació de Girona fos la primera de l'Estat a connectar les seves biblioteques públiques a Internet. El Servei també és conegut per la utilització de programari lliure en una concepció cooperativa de treball de les biblioteques.
 
Ús de les tauletes a la Biblioteca de Figueres
 
L’usuari/ària pot optar per utilitzar les tauletes que són en els seus pedestals o demanar-ne una als punts taulell. 
 
Poden demanar una tauleta als punts d’informació tots els usuaris/àries majors d’edat. Hauran d’identificar-se i signar l’acceptació de les condicions d’ús, a partir d’aquest moment serà el responsable, a tots els efectes, del dispositiu prestat.
 
El servei d’ús de la tauleta es realitzarà exclusivament dins la biblioteca.
 

Des de la tauleta es pot accedir a la selecció d’apps instal·lades o navegar per Internet mitjançant el servei de gestió wifi de Puntxarxa.