Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de Figueres i el CAP Josep Masdevall posen en marxa el projecte Llegim al CAP.

 

La Biblioteca de Figueres i el CAP Josep de Masdevall Terrades posen en marxa el projecte Llegim al CAP, que neix de la intenció de les pediatres del centre d’atenció primària de crear un espai de prescripció literària i de lectura a la sala d’espera de Pediatria.

El CAP ha habilitat una zona de lectura amb llibres cedits per la biblioteca i pòsters amb recomanacions lectores, on els pacients poden trobar recomanacions temàtiques i llibres per a consultar durant l’estona d’espera prèvia a la visita pediàtrica.

La col·laboració entre el CAP i la Biblioteca, a través de la selecció de materials realitzada pel personal bibliotecari a partir de les propostes del personal de pediatria, té com a objectiu reforçar hàbits o conductes entre els infants de 0 a 14 anys, així com tractar diferents temes: dol, maltractament, arribada de germans, emocions, autoestima, etc. Per fer-ho possible la Biblioteca cedeix un lot d’una trentena de llibres del seu fons per a fer extensius els beneficis de la lectura a un major nombre de famílies tot fent pedagogia del fet de llegir i del bon ús dels llibres.

Des de la Fages de Climent es veu en la proposta una interessant acció de foment de la lectura entre els infants i les seves famílies i, alhora, una oportunitat per a donar a conèixer la biblioteca i motivar a visitar-la, mentre que pel CAP és una via per a enfortir bons hàbits i conductes saludables.