Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb motiu del desè aniversari de la mort de Montserrat Vayreda i Trullol (Lladó, 1924 - Figueres, 2006) la Biblioteca Fages de Climent exposa una mostra del llegat literari de l’autora que fou incorporat al fons de la biblioteca l’any 2007.

La Biblioteca de Figueres homenatja a Montserrat Vayreda en el 10è aniversari de la seva mort.

L’exposició aplegarà ula selecció de l’obra literària de l’escriptora i poetessa: el seu primer llibre de poemes, Entre el temps i l’eternitat, publicat a Barcelona el 1955; el manuscrit de l’obra teatral De l’Empordà a la Garrotxa, premiada als Jocs Florals de Perpinyà de l’any 1961 i estrenada a la Catequística de Figueres el maig del 1963; el llibre de poesia Afirmo l’esperança, publicat el 1982 amb il·lustracions de Josep Plana i aiguafort de Lluís Vayreda; una llibreta manuscrita amb els poemes i dibuixos originals de l’obra Pessebre endins; i finalment el petit llibret format per l’autora “Cançons de diumenge: lletra i música de Montserrat Vayreda i Trullol”.

Així mateix, es mostrarà el llibre Els pobles de l’Alt Empordà i els seus manuscrits, testimoni del coneixement i l’estima que Montserrat Vayreda sentia pels pobles de l’Empordà. Es tracta d’una obra de bibliòfil, de tres-cents exemplars de tirada, numerada, i editada en fascicles a partir de l’any 1978 amb textos de Vayreda i il·lustrada amb dibuixos i serigrafies d’artistes empordanesos com Joaquim Bech de Careda, Joaquim Vayreda, Maria del Carme Rovira, Evarist Vallès, Lluís Roura, Joaquim Ministral, Felip Vilà, Lluís Vayreda, Ricard Ansón, etc. En referència a l’Empordà també s’exposarà una col·lecció de postals amb fotografies de Meli i versos de Montserrat Vayreda.

La mostra inclourà l’àlbum de dedicatòries que amics i personalitats van oferir a Vayreda l’any 2004 amb motiu del seu 80è aniversari com a mostra del reconeixement a la trajectòria i personalitat a l’escriptora.
El vespre del 24 de novembre tindrà lloc una lectura dramatitzada de poemes en record de Montserrat Vayreda, un acte dirigit per Martí Peraferrer, organitzat conjuntament per la Biblioteca Fages de Climent, Atenea i els Amics de la Unesco de Girona.

ACTES A LA BIBLIOTECA FAGES DE CLIMENT
- Mostra del llegat literari de Montserrat Vayreda del 8 de novembre al 30 de desembre de 2016.
- Lectura dramatitzada de poemes Montserrat Vayreda: rimant i estimant. De la Garrotxa a l’Empordà. Dijous, 24 de novembre, a les 20 h.