Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El divendres 2 de setembre de 2016, a les 19 h, tindrà lloc l'acte de presentació del número 15 de la revista Alberes i la inauguració de l'exposició col·lectiva amb els artistes protagonistes del dossier a la Biblioteca de Figueres.

La Biblioteca de Figueres acull l’exposició «Alberes 15» amb obra d’una cinquantena d’artistes de la comarca.

El dossier central de la revista, titulat Terra d’artistes, conté 47 pàgines que ens proposen un viatge pels museus, les galeries d'art, pels nuclis artístics conceptuals i els tallers d'alguns artistes de les Alberes, les Salines, l'Empordà, el Rosselló i el Vallespir.

Amb motiu de la publicació del núm. 15 de la revista, la direcció d’Alberes va proposar a un important nombre d’artistes pertanyents a tres generacions diferents, el repte de realitzar una obra utilitzant com a punt de partida un full de mida DIN A3 en el qual hi ha impresa la capçalera de la revista Alberes i el número 15. El resultat han estat 56 obres que tenen la voluntat d'actuar com un exercici de transformació i d'interrogació davant del concepte Alberes i davant de la xifra 15. Es treball dels artistes es podrà veure en l’exposició col·lectiva "Alberes 15" que del 2 al 16 de setembre acull la Biblioteca de Figueres. Així mateix, les obres es recullen en un catàleg que vol deixar testimoni del potencial creatiu dels artistes de la comarca.

Relació dels 56 participants en l’exposició “Alberes 15”:

Josep Algans, Alfonso Alzamora, Josep M. Ametlla, Ricard Ansòn, Enric Bardera, Laia Bedós, Pere Bellés, Carles Bros, Mònica Campdepadrós, Gustau Carbó Berthold, Joan Casellas, Anna M. Constanseu, Narcís Costa, Alex G. Cuadras, Miquel Duran, Paco Duran, Xavier Escribà, Ignasi Esteve, Joan Falgarona, Alba Falgarona “WäWä”, Pilar Farrés, Antoni Federico, Ramon Fort, Gabriel, Clara Garí, Jordi Gispert, Manel Gràvalos, Joan Juanola, Esther Julià, Nobuko Kihira, Daniel Lleixà, Roger Lleixà, Josep Ministral, Fiona Morrison, Juliette Murphy, Núria Pallisera, Joan Paradís, Francesc Pascual, Patxé, Esther Pi, Laia Pol, Jordi Puig, Ramon Pujolboira, Begoña Ramos, Xavier Raventós, Aniol Resclosa, Mercè Riba, Àngel Rodríguez, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Josep M. Simón, Sebi Subirós, Núria Surribas, Dolors Ventós, Alícia Viñas, Juanjo Viñuela.

Acte: Presentació del número 15 de la revista Alberes i inauguració de l'exposició col·lectiva
Dia: Divendres, 2 de setembre de 2016
Hora: 7 del vespre
Lloc: Biblioteca Fages de Climent

Participants:

  • NATI VILANOVA, directora de la biblioteca
  • ALFONS MARTÍNEZ, regidor de cultura
  • ENRIC TUBERT, historiador de l’art i col·laborador d’Alberes.
  • MARIONA SEGURANYES, historiadora de l’art i col·laboradora d’Alberes
  • DAVID PUJOL, director d’alberes
  • ÀNGEL MADRIÀ, director editorial