Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mostra, organitzada per l'Associació Canae amb el suport de l'Ajuntament de Figueres i destinada a l'adopció de gossos, comptarà amb 12 expositors i coincidirà amb la 11a Fira del Vehicle d'Ocasió

La 6a Fira Adoptàlia estrena ubicació i se celebrarà al Recinte Firal el diumenge 8 d'octubre.

La 6a edició de la Fira Adoptàlia se celebrarà el diumenge 8 d'octubre en una nova ubicació, el Recinte Firal, coincidint amb la 11a Fira del Vehicle d'Ocasió. La mostra, organitzada per l'Associació Canae amb el suport de l'Ajuntament de Figueres i destinada a l'adopció de gossos, comptarà amb 12 expositors procedents d’associacions sense ànim de lucre i empreses privades dedicades als animals i en la seva salvaguarda, i acollirà activitats diverses per a tots els públics.

Cada expositor portarà un màxim de cinc gossos i, els que no puguin ser-hi presents, es mostraran en fotografia. Paral·lelament a l'exposició, se celebraran activitats com la renovada cursa de Canicross amateur i caminada, de 5 km de circuit a la vora del riu Manol. La cursa començarà a les 9 h i els participants podran fer el recorregut caminant o corrent amb el seu gos. Més informació i inscripcions a:  http://www.canae.es/ca/adoptalia.html

La fira també acollirà activitats com ara demostracions d’agility, frisbee, mostra d'habilitats canines, doma natural amb cavalls, demostracions de gossos d’assistència, gossos de rescat, gossos detectors d'estupefaents i explosius; gimcana amb gossos, desfilada de gossos en adopció, i d'altres activitats infantils com infables i taller de pintar cares.

L'Ajuntament de Figueres aporta a la fira una dotació econòmica de 4.500 €. El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, ha destacat aquest matí en roda de premsa que "som conscients de l'alarmant situació d'abandonament dels animals i per això des de l'Ajuntament continuem donant suport a aquesta fira de caràcter solidari". A més, enguany,  s'ha fet coincidir amb la Fira del Vehicle d'Ocasió per intentar obrir-la a nous púbics.

En l'edició anterior, es van tancar 20 preadopcions (es considera adopció uns dies després, quan el gos és visitat pel veterinari i es formalitza amb els documents petinents).