Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Del 3 al 6 de setembre la Rambla de Figueres acull la 31a Mostra del Vi de l’Empordà. L’edició d’enguany té com a objectiu consolidar l’èxit de l’any passat en la celebració del 30è aniversari, en la qual es van vendre més de 7.000 tiquets.

La 31a Mostra del Vi de l'Empordà busca la consolidació de l'èxit de la darrera edició.

Entre les novetats destaquen el peu de copa informatiu del vi que es degusta de cada celler participant en la Mostra o el rasca l’endeVInaDOr, una targeta que s’obtindrà amb la compra del tiquet de la Mostra del Vi i que consisteix a encertar una pregunta referent a la DO Empordà. Aquells que l’encertin podran gaudir del descompte d’un 10% en la compra de qualsevol ampolla de vi de la DO Empordà.

A banda d’això, s’amplien les activitats de l’espai infantil, amb nous tallers gratuïts. A més, en aquesta edició hi haurà dos espais nous: un espai gastronòmic amb mostres de showcooking, equilibrant així l’oferta de vi i menjar,i un espai expositiu fotogràfic, que acollirà l’exposició De la vinya a la Mostra, en la qual es mostra l’elaboració del vi a través de fotografies dels cellers participants.

Un dels propòsits d’aquesta 31a Mostra del Vi és donar continuïtat a algunes de les activitats impulsades en l’edició anterior – que va oferir 30 activitats pel 30è aniversari – com l’espai de tast, els concerts de petit format, la carpa infantil, la web promocional de la Mostra (www.mostradelviemporda.cat), la visita guiada Art&Vi o el concurs d’aparadors decorats.

Enguany també s’oferiran promocions, com ara una copa gratuïta amb el “Menú del Vi de l’Empordà”, que s’oferirà durant els dies de la Mostra en alguns restaurants de la ciutat; un 35% de descompte amb el bitllet de l’AVE pels usuaris que vagin a la Mostra del Vi; una nit d’hotel més una ampolla de regal per a les persones que s’allotgin a la ciutat; un tast guiat gratuït per l’Espai DO i el 50% de descompte en l’entrada al Museu de l’Empordà i en l’entrada general al Museu del Joguet de Catalunya.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, ha explicat que les línies mestres de la Mostra del Vi de l’Empordà se centren a treballar conjuntament amb els ens vinculats a l’enoturisme, en el foment de la Marca Empordà a través dels vins de la DO Empordà i, sobretot, en promoure en el públic la cultura del vi.

Per la seva banda, el president del Consell Regulador de la DO  Empordà, Xavier Albertí Oriol, ha declarat que es mostra content per la consciència de capitalitat del vi que s’ha pres en els darrers anys i com, especialment des de l’any passat amb el 30è aniversari, s’ha aconseguit materialitzar aquest esdeveniment. “No és només una fira  lúdica, la gent cada vegada hi mostra més interès. És important que se sàpiga quina oferta hi ha i qui l’ofereix. Amb les noves activitats que s’estan impulsant s’aconsegueix millorar qualitativament la fira i que aquesta cada vegada sigui més valorada”.

Per últim, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat la importància que té que la Mostra s’hagi convertit en un esdeveniment de ciutat. “La Mostra del Vi ja no és només una fira per a la gent a qui li agrada el vi, és un esdeveniment de ciutat. Això ha estat gràcies als estands i a les activitats paral·leles que s’estan fent, moltes amb el suport del sector privat de la ciutat, i que cada vegada van creixent i diversificant més”.

El divendres 4, a les 18.30 hores a la Rambla, s’inaugurarà la 31a edició amb el tradicional pregó, que enguany anirà a càrrec de Paco Pérez, xef del restaurant Miramar de Llançà, de dues estrelles Michelin, juntament amb l’alcaldessa de Figueres.

Paco Pérez, xef amb cinc estrelles Michelin
Paco Pérez és un dels millors exponents de la cuina d'avantguarda. Des de fa anys ha convertit l'hotel Miramar de Llançà en un referent gastronòmic i ja hi ha aconseguit dues estrelles Michelin. A aquesta s’hi sumen dues més al restaurant Enteca que dirigeix a l’Hotel Arts de Barcelona.

El seu èxit, però, no només es troba aquí, des del 2012 compte a Berlín amb el restaurant Zinc, a l'Hotel Das Stue, en el qual ofereix una cuina mediterrània producte de la del seu establiment de Llançà i pel qual ha rebut recentment una estrella Michelin, sumant amb aquesta la cinquena de la seva trajectòria.