Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina de Turisme de Figueres, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni que se celebren a Catalunya el cap de setmana del 9 al 12 d’octubre, ha programat de nou dues visites guiades als escenaris de la Guerra Civil a Figueres.

L’OFICINA DE TURISME PROGRAMA DE NOU VISITES GUIADES ALS ESCENARIS DE LA GUERRA CIVIL A FIGUERES.

Aquestes dues activitats, que ja es van fer durant les Fires i Festes de la Santa Creu assolint un èxit d’assistència, es faran el dissabte 10 d'octubre i consistiran en una visita guiada completa, sota el títol “La Guerra Civil a Figueres, 1936-1939”, pels llocs de la ciutat afectats per la guerra, i una altra en el refugi antiaeri de la plaça del Gra.

La visita guiada “La Guerra Civil a Figueres, 1936-1939” començarà a les 11 hores i tindrà una durada aproximada de dues hores. Pel que fa al refugi de la plaça del Gra, es faran diverses visites, d’una durada de vint minuts, cada hora entres les 11 i les 14 hores i entre les 17 i les 19 hores (un total de set visites).

Les places de les dues activitats són limitades i cal fer una reserva prèvia a l’Oficina de Turisme trucant al 972 503 155 o bé al 671655800.

Visita guiada “La Guerra Civil a Figueres, 1936-1939”

Malgrat que la ciutat de Figueres va estar allunyada del front fins als darrers mesos de la Guerra Civil espanyola, el conflicte bèl·lic la va afectar des del primer moment. El dia a dia de la seva gent va canviar i es van crear dos bàndols irreconciliables i, irremeiablement, la fisonomia de la ciutat ja era una altra.

Aquesta visita guiada us proposa recórrer la història d’aquests anys de guerra i de postguerra a la ciutat de Figueres i inclou també entre els punts a visitar l'interior del refugi antiaeri a la plaça del Gra. El recorregut és el següent:

  1. Rambla Baixa
  2. Rambla Alta, amb referències des d'allà al Castell de Sant Ferran i el bombardeig al Passeig Nou i a la Cate
  3. Antic hospital destruït pels bombardejos
  4. Plaça del Gra: refugis i també referències a l’estació (primer bombardeig) i la Carbonera
  5. Plaça de la Palmera / Escorxador: antiga escola de les Franceses
  6. Biblioteca antiga: bombardeig, depuració de llibres i maçoneria
  7. Plaça de l'Ajuntament
  8. Església parroquial