Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per a sectors professionals s'imparteixen cursos especialitzats i formació d'aspectes concrets per millorar l'expressió oral i escrita. Per practicar la llengua fora de l'aula, el CPNL també organitza activitats complementàries de llengua i cultura i de pràctiques amb Voluntariat per la llengua

L’Oficina de Català de Figueres organitza 11 cursos de català presencials i un en línia (C2) per al període de setembre a desembre.

Al setembre, engega motors i connecta’t al català!

L’Oficina de Català de Figueres organitza 11 cursos de català presencials i un en línia (C2) per al període de setembre a desembre. La principal novetat d’enguany és l’oferta de cursos presencials trimestrals dels nivells bàsic, elemental, intermedi i de suficiència de 45 hores de durada (2 dies a la setmana 2 hores), distribuïts en 4 períodes anuals: setembre-desembre, gener-març, abril-juny i estiu.

El període d’inscripció és del 12 al 22 de setembre, i els cursos començaran els dies 25 i 26 de setembre.

Les persones interessades a inscriure’s en algun curs podran adreçar-se, de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i els dilluns també de 16 a 18 h, a l’Oficina de Català de Figueres, que és al carrer Nou, 53, on faran, si no tenen un document acreditatiu del seu nivell, una prova de col·locació per determinar-lo. Les places són limitades.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

Els 22 centres de normalització lingüística, en els 146 punts d'atenció del CPNL, ofereixen cursos orientats a satisfer una demanda molt diversa. D'una banda, cobreixen l'oferta dels nivells de llengua Inicial, Bàsic i Elemental, que permeten que les persones que acaben d’arribar o que tenen pocs coneixements de català puguin iniciar el contacte amb la llengua i la cultura del territori. Així mateix, els nivells Intermedi, de Suficiència i Superior garanteixen la millora contínua, la consolidació i el perfeccionament de la comunicació oral i escrita en llengua catalana.

L’aprenentatge dels cursos generals s’ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial.

D'altra banda, el CPNL adapta i dissenya cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials.

L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral, amb cursos com Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals, etc.; també per millorar l'expressió escrita, amb cursos com Articles d'opinió: saber escriure amb arguments, Escriure a la xarxa i, finalment, també per practicar la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.

Una oferta flexible complementada amb activitats culturals dins i fora de l’aula

El CPNL ofereix cursos en totes les franges horàries per arribar a tots els públics. Aquest fet permet als alumnes compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos també és variada, s'organitzen cursos  generals de 45, 90 i 120 hores, però també de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua. Les modalitats també s'ajusten a les noves maneres d'aprendre perquè, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat i cursos que combinen la presencialitat i la distància.

El valor afegit d’aprendre català al CPNL és el gran nombre d'activitats culturals dins i fora de l’aula, que organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals fomentant el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El Consorci t’ho posa fàcil

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre fins a mitjan d'octubre.

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos  de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la  llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.

 

Per ampliar aquesta informació:
Contacte del CNL de Girona
Directora
Montserrat Mas Margarit mmas@cpnl.cat
972220663