Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fins al gener de 2018, voluntaris i aprenents es trobaran a Figueres per practicar la conversa en català.

L'Oficina de Català de Figueres impulsa la 15a edició del Voluntariat per la llengua.

L'Oficina de Català de Figueres inicia avui la 15a edició del Voluntariat per la llengua a Figueres, un programa de foment de l'ús social del català que té com a objectiu facilitar la pràctica d'aquesta llengua a les persones que en tenen coneixements bàsics, en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. Fins al gener de 2018, voluntaris i aprenents es trobaran a Figueres per practicar la conversa en català.

Durant el període de setembre-octubre s’han creat 53 parelles lingüístiques a Figueres. D’aquestes, 12 s’han format amb les mares i pares de l’escola Pallach i una voluntària. Aquest taller està inclòs dins del programa de Voluntariat per la llengua als centres educatius que es duu a terme en col·laboració amb el Pla educatiu d’entorn de Figueres; 13 s’han format al Centre Penitenciari Puig de les Basses, gràcies a la col·laboració de l’escola d’adults Tramuntana, i 28 parelles, de VxL general, amb alumnes que estudien català en els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística i també amb gent de la població interessada a fer conversa en català.

A l’acte de presentació d’aquest dijous, 26 d’octubre, a les 19 h al Cercle Sport es farà una presentació de les diverses modalitats del VxL a Figueres i després hi haurà l’actuació musical de la Coral Icaris i la xerrada de Josep M. Dacosta, Daco, sobre Figueres. A continuació tindrà lloc la presentació de les parelles lingüístiques, que rebran un fullet amb la informació sobres els avantatges i descomptes que els proporciona el carnet de voluntari i aprenent, i les sortides culturals d’aquest període.

Més informació a: http://ca.figueres.cat/la-ciutat/educacio/acte-de-presentacio-del-voluntariat-per-la-llengua-a-figueres/