Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La inauguració ha comptat amb l'assistència del Cònsol General del Japó a Barcelona, Yasushi Sato i l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó

L'institut Alexandre Deulofeu , l'únic en tot l'estat en oferir classes de japonès, inaugura el segon curs d'aquesta llengua.

És el segon any que l'institut Alexandre Deulofeu imparteix classes de japonès, siguent així, l'únic institut en tot l'estat que ofereix classes d'aquesta llengua. Així mateix, és l'únic institut d'Europa que s'ha beneficiat d'una beca perquè alguns alumnes puguin fer una estada de 15 dies al Japó per intensificar l'aprenentatge d'aquesta llengua.

A l'acte d'inauguració hi ha assistit: l'alcaldessa de Figueres, Sra. Agnès Lladó, el Cònsol General del Consolat General del Japó en Barcelona, el Sr. Yasushi Sato, la Directora de la Fundació Japó Sra. Keiko Morito i la Directora de l'Institut Alexandre Deulofeu Sra. Anna Morilla.

 

El Cònsol General, Sr. Yasushi Sato, ha entregat un obsequi a cada estudiant de material per estudiar l'idioma. Seguidament, hi ha hagut una demostració del Taiko, per Barcelona Taiko. Per acabar, els estudiants han fet diversos tallers per endinsar-se en la cultura japonesa.

 

L'alcaldessa de Figueres ha donat la benvinguda destacant " la importància de teixir sinergies entre Figueres i la cultura japonesa. Vam rebre al Sr. Yasushi Sato al juny a l'Ajuntament, on vam establir diversos camins per enfortir els llaços culturals que volem potenciar. És important que Figueres demostri que és una ciutat amb la ment oberta, que dona la benvinguda a totes les cultures i que compta amb escoles públiques pioneres en aquest sector".