Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició, que es va inaugurar el 28 d’abril al Museu de l’Empordà, ha rebut 1.912 visitants durant els primers 7 dies.

L’exposició "Els Dalí de Figueres" rep prop de 2.000 visitants durant la primera setmana.

L’exposició “Els Dalí de Figueres. La família, l’Empordà i l’art”, comissariada per la historiadora de l’Art i doctora en Humanitats Mariona Seguranyes, ha rebut 1.912 visites durant la primera setmana d’obertura al públic. Més de 200 persones van assistir en l'acte d'inauguració el 28 d'abril, i més de 50 usuaris han participat en les visites guiades que s'han dut a terme en en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu amb la comissària, amb molt bona acollida entre el públic.

L'exposició "Els Dalí a Figueres. La família, l'Empordà i l'art" teixeix la vida i l'obra d'un artista únic i sorprenent, la trajectòria del qual és impossible d'entendre sense conèixer les seves arrels, el seu entorn familiar, el seu paisatge. A través de 135 peces, entre les quals, hi ha 13 olis sobre tela, 27 dibuixos i 62 documents originals, com ara manuscrits, cartes i fotografies, l'exposició reconstrueix el relat de les vides de Dalí i els seus familiars: la relació amb el pare, Salvador Dalí Cusí; amb la mare, Felipa Domènech Ferrés, i amb la germana, Anna Maria Dalí.

La mostra està comissariada per la historiadora de l'Art i doctora en Humanitats Mariona Seguranyes, qui durant  quatre anys ha dut a terme una recerca exhaustiva de la figura de l'artista i els arxius de la seva família, després de rebre l'encàrrec de l'Ajuntament de Figueres per redactar el projecte museològic de la casa natal de Salvador Dalí.

L'exposició "Els Dalí a Figueres. La família, l'Empordà i l'art", que es podrà veure fins al 4 de novembre al Museu de l'Empordà, consta de tres àmbits expositius: un dedicat al pare, el notari Salvador Dalí Cusí, una figura clau per entendre la vida del pintor; un segon àmbit dedicat a la constel·lació femenina que envoltava la figura de Salvador Dalí, i un últim àmbit, dedicat a la germana, Anna Maria Dalí, la memòria de la família.

Una part important dels documents relacionats amb Salvador Dalí Cusí s’exposen per primera vegada i posen a la llum la seva àmplia trajectòria professional i intel·lectual. També per primera vegada s’exposen les cartes entre Anna Maria Dalí i Manuel Brunet i documents de la germana del pintor que ens desvelen aspectes de les relacions íntimes del pintor amb la seva família.

L’alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, destaca la importància d’aquestes xifres que pronostiquen el gran èxit del qual gaudirà aquesta exposició fins al novembre, i demostren el nou impuls del Museu de l’Empordà.