Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Bicitranscat té la voluntat d'enllaçar Figueres i Perpinyà per la costa combinant la bicicleta i el transport públic

L'estació de tren de Figueres disposa de nous carregadors de bicicletes elèctriques en el marc del projecte BiciTransCat.

Verdes de Girona ha posat a disposició dels usuaris onze punts de càrrega en les rutes Pirineux i Vies verdes Girona. En els punts de càrrega també s'hi pot trobar una estació de manteniment amb les eines bàsiques i un inflador amb 2 capçals que permet l'inflat de qualsevol roda.

L'objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Occidentals, a través d'una xarxa ciclable interconnectada a diferents mitjans de transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible.

El projecte té un pressupost de 4.689.269,25 euros, cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra i el 25% per la Diputació de Girona. 

La connexió s'ha dut a terme amb el projecte europeu Bicitranscat, amb socis públics de banda i banda de la frontera entre els quals hi ha: l'Ajuntament de Figueres, el Consorci de les Vies Verdes de Girona, El Conseil Départamentale des Pyrénées-Orientales, La Communauté urbaine Perpignan Méditerranée Métropole, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Diputació de Girona.

A L'Alt Empordà les actuacions han permès enllaçar diferents segments aconseguint un traçat de 45 quilòmetres ciclables. La principal actuació duta a terme a la zona ha estat en un recorregut que surt de Figueres, transcorre per Vilatenim, El Far d'Empordà, Vila-Sacra, Vilanova de la Muga, Castelló d'Empúries, Aiguamolls de l'Empordà, Empuriabrava, Santa Margarida, Roses, Palau-Saverdera, Pau, fins arribar a Vilajuïga.