Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es podrà visitar del 29 de maig al 8 d’agost

L’Escorxador acull l’exposició “Jove Creació Europea. Biennal d’art contemporani 2019-2021”.

La sala l’Escorxador acull des del dissabte, 29 de maig i fins al 8 d’agost l’exposició “Jove Creació Europea. Biennal d’art contemporani 2019-2021”

 

La JCE és un projecte europeu d’art contemporani emergent que amb aquesta edició posarà el seu punt i final. La biennal, impulsada des de l’Ajuntament de Montrouge (França), aplega artistes de diferents països europeus: Portugal, França, Dinamarca, Itàlia, Romania, Lituània i Espanya.

 

Vuit artistes mostren els seus interessos conceptuals i imprimeixen una visió personal de la plàstica que s’està gestant al nostre territori. Eladio Aguilera, Marc Anglès, Judit Bou, Azahara Cerezo, Fabià Claramunt, Gabriel Llinàs, Melisa López i Tura Sanz presenten una visió oberta i transversal carregada de sensibilitat, recerca identitària, ironia, revisió històrica, noves tecnologies i crítica social, on el pas del temps i la memòria aporten valors a la recerca del seus propis espais interiors, on la ubicació inicial com a punt d´origen només influeix com a identitat emocional envers uns altres llocs mentals i geogràfics on poder trobar el seu propi llenguatge i oferir al món els seus paradisos creatius.


Aquests artistes catalans comparteixen espai expositiu amb els procedents de Dinamarca, França, Itàlia, Lituània, Romania i Portugal amb una ocasió única per contemplar art emergent europeu en un mateix espai.

 

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha explicat que “el Museu de l’Empordà sempre ha apostat pels joves creadors i per l’art contemporani. Amb aquesta exposició europea a l’Escorxador i l’actual exposició de dues joves creadores empordaneses al museu de l’Empordà ho evidencien”.

 

Per la seva banda, el director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech, ha afegit que “aquesta és una oportunitat per veure art contemporani de joves talents”.