Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Figueres es podrà veure el Cor de Cambra de la Diputació de Girona divendres14 de juny amb el seu director Pablo Larraz amb la música del pianista Josep Surinyac i amb la violoncel·lista Mar Gimferrer

L’edició d’enguany de la Schubertíada compta amb la celebració dels 25 anys del debut de Matthias Goerne.

L’edició d’enguany, com les anteriors, comptarà amb grans figures que doten la Schubertíada d’una gran qualitat artística que la fa consolidar com un dels festivals de referència a Europa. Això també és gràcies a la seva aposta ferma pel lied, la forma musical vocal més netament romàntica. Amb una mirada al futur, també comptarà amb la participació d’intèrprets més joves que hi fan el seu debut o el retorn d’artistes el nom dels quals ja no es pot oblidar.
CONCERTS
S’han programat un total de 19 concerts durant l’estiu entre Vilabertran, Figueres, Castelló d’Empúries i Valdegovía/Gaubea (Àlaba, País Basc). S’hi afegeixen 5 més al llarg de l’any a Barcelona, que en fan un total de 24.
25 ANYS AMB MATTHIAS GOERNE
En aquesta 27a edició de la Schubertíada és celebren els 25 anys del debut de Matthias Goerne i dos recitals que commemoren la relació entre el baríton i el festival. Tal com diu Jordi Roch, president de l’Associació Franz Schubert: “Ell simbolitza la fidelitat a la nostra iniciativa”.
CONCERT CHRISTIAN GERHAHER
La Schubertíada arriba al Palau de la Música Catalana amb el debut en recital del baríton Christian Gerhaher, acompanyat del seu inseparable pianista Gerold Huber. Un duo que és un referent ineludible en el circuit internacional del lied.
CONCERTS A VILABERTRAN
Damunt l’escenari de la canònica de Santa Maria de Vilabertran es podrà veure a Christiane Karg, soprano alemanya, que inaugurarà l’edició amb el seu retorn al festival després de deu anys com a reina del lied.
També torna Andrè Schuen, baríton que va debutar l’estiu passat a la Schubertíada, establert com a referent gràcies a la seva noblesa vocal. A més, la mezzosoprano Joyce DiDonato ofereix
un concert amb la prèmier europea de la seva versió del Viatge d’hivern, el gran clàssic schubertià.
No podia faltar el Quartet Casals, considerat com un clàssic de l’estiu, que torna un any més a la Schubertíada per posar el punt final a Vilabertran, ja que serà l’últim concert.
PIANISTES
L’edició també comptarà amb pianistes com Nicholas Angelich, considerat pel propi festival com el millor pianista de l’actualitat gràcies a la seva tècnica prodigiosa, Malcolm Martineau, Alexander Schmalcz, Daniel Heide, Eudald Buch, David Zobel i Gerold Huber.
CONFERÈNCIES:
Tres conferències tindran lloc a Vilabertran: Les cançons italianes de Schubert, a càrrec d’Antoni Colomer; El cant del cigne de Schubert, a càrrec de Raül Garrigasait; i Compondre amb por?, a càrrec de Carlos Calderón.
CONCERTS A FIGUERES I CASTELLÓ D’EMPÚRIES
A Figueres es podrà veure el Cor de Cambra de la Diputació de Girona amb el seu director Pablo Larraz amb la música del pianista Josep Surinyac i amb la violoncel·lista Mar Gimferrer. I a Castelló d’Empúries Juan de la Rubia, un dels millors organistes del món, acompanyat per la Mireia Farrés a la trompeta.
SCHUBERTÍADA AL PAÍS BASC
El festival torna un any més a Valdegovía/Gaubea (Àlaba), amb quatre concerts: el debut a Espanya de Fatma Said, el pianista Roger Vignoles, el violoncel·lista Arnau Tomàs, la soprano Natalia Labourdette acompanyada de la pianista Victoria Guerrero i el Cuarteto Quiroga, guanyador del Premi Nacional de Música 2018.
SCHUBERT LIED A BARCELONA
La Schubertíada torna per tercer any consecutiu a la Ciutat Comtal per omplir-la de lied interpretat per grans artistes com la jove soprano Katharina Konradi, després del seu rutilant debut l’any passat; el baríton Konstantin Krimmel i les sopranos Natalia Labourdette i Sheva Tehoval.
LA SCHUBERTÍADA I LA JOVENTUT
Nicholas Angelich
Christiane Karg
Andrè Schuen
Quartet