Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova seu, de 210 m2, s’ubicarà al carrer Vilafant, 28, i comptarà amb 8 treballadors

L'ATC oferirà els seus serveis als contribuents des d'una nova oficina a Figueres.

Figueres comptarà amb una de les 15 oficines territorials que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) obrirà aquest 2017, en el marc del seu desplegament territorial. El local de 210m2 s’ubicarà al carrer Vilafant, número 28, i tindrà capacitat per acollir un total de 8 treballadors, que se sumaran a la plantilla de l’ATC. Des d’aquesta nova seu, l’ATC donarà servei als ciutadans de l’Alt Empordà.

El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha fet aquest anunci després de reunir-se amb l’alcaldessa Marta Felip i altres regidors del consistori. Aquest desplegament territorial de l’ATC respon a la voluntat del Govern de desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l’actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. Aquestes funcions són: la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’Administració —com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments—, i la gestió directa i completa dels impostos cedits– transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD)—, que actualment liquiden, a part de l’ATC, els registradors de la propietat.

Els municipis que disposaran d’una d’aquestes 14 noves oficines de l’ATC, a banda de Figueres, són: Barcelona (per cobrir l’àrea del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Manresa, Granollers, Mataró, Vilafranca del Penedès, la Seu d’Urgell, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Sant Feliu de Llobregat, Reus i Tortosa.