Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Associació de Guies de Figueres, coordinat per l’Oficina de Turisme de Figueres, farà visites guiades amb temàtica relacionada amb l’art i el vi durant la 31a Mostra del Vi de l’Empordà.

L'Associació de Guies de Figueres, coordinat per l'Oficina de Turisme, fa visites guiades sobre l'art i el vi.

Les visites es faran el dissabte 5 a  les 12h i a les 18h i el diumenge 6 a les 18h. El punt de trobada serà el Museu del Joguet de Catalunya i el recorregut es farà al voltant del  perímetre de la Rambla: Plaça de la Palmera, centre comercial de la ciutat,  Museu de l’Empordà, Celler ca la Teta, Plaça Josep Pla i, com a novetat, s’entrarà a la segona casa de Salvador Dalí.

La visita començarà a la terrassa del Museu del Joguet, on es podrà contemplar tot el desplegament de la 31a Mostra del Vi de l’Empordà. Primerament, hi haurà una selecció de vins de cellers empordanesos per tal de poder apreciar la creativitat que acompanya el producte final: el nom, el disseny de l’etiqueta i l'ampolla. Així mateix, es podrà veure com l'art conjuga amb cada vi per expressar una única personalitat. També es visitaran els millors aparadors que participen en la Mostra.

En el Museu de l’Empordà es recordarà l'origen del ritual del vi amb eines que s’utilitzaven en temps dels grecs i també es podrà contemplar una obra de l'artista Carles Bros que ha realitzat utilitzant el vi com a pintura. Per últim, a la segona casa de Salvador Dalí, es podran observar les Alberes des de la terrassa i se’l recordarà dins del celler de ca la Teta.

Les visites són gratuïtes i les places són limitades. Cal inscriure’s prèviament a l’Oficina de Turisme de Figueres (pl. del Sol, s/n) – 972 503 155.