Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres cedirà una parcel·la de la Pujada del Castell que completarà l'itinerari de la Pujada del Castell entre el node cultural del Castell de Sant Ferran i el Museu Dalí

L'arxiu del reconegut arquitecte Enric Ruiz-Geli es preveu que s'ubiqui a la pujada del Castell      .

 

El reconegut arquitecte Enric Ruiz-Geli ubicarà a la ciutat de Figueres la seu del seu estudi en un nou edifici que pretén ser un nou node cultural. El projecte, anomenat Me We serà un "living lab" dedicat a l'educació a través de l'arquitectura.

 

L'Ajuntament de Figueres cedirà una parcel·la de la Pujada del Castell per ubicar-hi el nou equipament, el qual completarà el node cultural entre el Museu Dalí i el Castell de Sant Ferran.

 

 

Aquest és un projecte que pretén mostrar les obres de l’arquitecte i que el donarà a conèixer a la ciutadania. Un espai que contemplarà maquetes com la de l’aquari de Nova York, impressions en 3D, el prototip de projecte del Bulli... En definitiva, elements arquitectònics de gran valor que situarà Figueres en el punt més alt de l’arquitectura, ja que molts d’ells han estat a grans certàmens d’arquitectura com la Biennal de Venècia. En aquest nou espai l’educació, la formació i la divulgació tindran un paper molt important.

 

Aquest serà l’arxiu de 25 anys de professió d’Enric Ruiz-Geli, un arxiu dinàmic i en moviment constant i alhora, ser un projecte pedagògic per posar en valor l’arquitectura per educar els nens i nenes potenciant el seu coneixement.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “és un orgull per la ciutat que l’Enric Ruiz-Geli, l’arquitecte amb més reconeixement internacional, aposti per la nostra ciutat.  Reforça el nostre sentit de pertinença, el nostre orgull de ciutat. Aquesta és una aposta de ciutat, per seguir enorgullint-nos de Figueres”.

 

L’arquitecte Enric Ruiz-Geli ha explicat que “aposto per Figueres perquè és la meva ciutat, perquè vull compartir, donar i participar de la meva ciutat i permetre que els figuerencs i les figuerenques puguin conèixer el meu arxiu. L’arxiu generarà a Figueres un potencial de l’economia del coneixement”.