Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous, 21 de juny, ha entrat en funcionament el nou aparcament soterrat del passeig Nou de Figueres. 


L'alcalde de Figueres, Santi Vila, -juntament amb els responsables de l'empresa concessionària del servei, Empark, i altres membres del consitori- ha visitat aquest dijous el nou aparcament del passeig Nou, minuts abans que es posés en funcionament.

L'equipament, amb capacitat  per a 275 vehicles, se suma a l'oferta d'aparcaments que envolten l'anella del centre històric de la ciutat. Vila ha aprofitat l'acte per destacar que "des del 2009, Figueres ha doblat el nombre de places d'aparcament arribant a les més de 3.300. I amb l'obertura d'aquest aparcament fem un pas més per fer del nucli urbà una zona pacificada al trànsit. Aquesta infraestructura se suma al nou aparcament de l'hospital amb 400 places i els pàrquings dissuasius que han de permetre aparcar i gaudir del centre històric a peu".

L'aparcament està dissenyat seguint un model de passadís central i tindrà un ascensor i tres nuclis de comunicació. De les 275 places que té en total, 65 seran per a veïns, 10 més per a persones amb mobilitat reduïda i disposa de 8 punts de càrrega per a vehicles elèctrics. L'accés és des de l'avinguda Salvador Dalí, en els dos sentits, mentre que la sortida se situa a l'altre extrem del passeig, a tocar del parc.

Abans d'acabar l'any començaran els treballs d'urbanització del Passeig Nou, que passarà a tenir un sol carril a tocar de la zona d'edificis. Les obres finalitzaran el juny de 2013.


una modificació i a perdre una trentena de places.També destaca que compta amb un total de dotze places amb punts de càrrega per a vehicles elèctrics, una xifra ampliable en funció de la demanda. L'accés es farà per l'avinguda Salvador Dalí, en els dos sentits, mentre que la sortida se situa a l'altre extrem del passeig, a tocar del parc.

 

 

L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), que l'ha batejat com "el pàrquing de les eleccions" al ser una obra reivindicada des de fa vint anys, ha assegurat que la seva obertura és "un pas més" per fer del nucli urbà una zona pacificada al trànsit. Aquesta infraestructura se suma al nou aparcament de l'hospital amb 400 places i els pàrquings dissuasius "que han de permetre aparcar i gaudir del centre històric a peu".
La seva posada en marxa s'ha fet sense haver finalitzat la urbanització del Passeig Nou, que passarà a tenir un sol carril a tocar de la zona d'edificis. Segons ha explicat Vila, les obres començaran el proper mes de desembre i els treballs finalitzaran el juny de 2013. Tot i això, s'ha fet un acabat provisional amb un terra de sauló i amb els accessos a les rampes també provisionals però amb tots els elements de seguretat necessaris.
L'empresa que explotarà l'aparcament és la societat Empark i es trenca així el monopoli que fins ara hi havia a la ciutat amb l'empresa Saba. Una de les ofertes que presenta la societat és la venda de les primeres places d'aparcament a un preu de 19.500 euros (+IVA) i, a canvi, Empark obsequia al comprador amb un vehicle elèctric de la marca Renault, model Twizzy.