Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El departament d’Ensenyament, la Diputació de Girona,el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i 10 ajuntaments de la comarca amb servei de biblioteca -entre ells Figueres- han presentat un proj...

L’acte ha tingut lloc, aquest migdia, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Les biblioteques que participen en el projecte són les de Figueres, Castelló d’Empúries, L’Escala, Garriguella, La Jonquera, Llançà, Roses, Vilajuïga, Sant Pere Pescador i Port de la Selva.

El projecte es va iniciar el 2013 i ha estat elaborat de forma conjunta entre el grup BibliotecAE (grup de treball de biblioteques públiques de l’Alt Empordà) i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà. Un treball que busca la programació de diferents propostes a l’entorn del foment de la lectura en l’àmbit familiar.

Es preveu realitzar 14 actuacions entre els anys 2013 i 2016, com la campanya “A punt per llegir” que consisteix en posar èmfasi, de la mà de les escoles i biblioteques, en la necessitat de llegir a casa i en família a través de recomanacions de lectures i la realizatció d’activitats de diferents temàtiques. El projecte està adreçat a alumnes de 3 a 16 anys de tots els centres de primària i secundària de l’Alt Empordà, un àmbit que permet acostar la iniciativa a 22.000 famílies. Destacar que ja s’han realitzat satisfactòtiament algunes iniciatives com els “Tallers d’escriptura creativa” o, entre d’altres, “Una re/cderca amb èxit”.

L’objectiu del projecte és millorar la competència lectora i informacional dels infants i joves, a més d’aconseguir un treball en xarxa dels diferents agents que treballen en l’àmbit lector i d’aquesta manera compartir recursos i experiències.