Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ha participat en la jornada "Ciutats europees per la mort digna", al costat de l'associació Dret a Morir Dignament (DMD).

L'alcaldessa Marta Felip defensa al Parlament de Catalunya el Dret a Morir Dignament .

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip ha participat aquest matí en la jornada "Ciutats europees per la mort digna", al costat de l'associació Dret a Morir Dignament (DMD). Felip ha defensat l'important paper dels municipis en el Dret a Morir Dignament i ha proposat que es pugui signar als ajuntaments el Document de Voluntats Anticipades.

L'alcaldessa agraeix a Isabel Alonso, presidenta de l'Associació Dret a Morir Dignament, i Cristina Vallès, responsable de l'associació a Figueres, la tasca que desenvolupen i l'oportunitat que li han concedit per defensar al parlament una causa justa.

L’Ajuntament de Figueres és pioner en la defensa del Dret a Morir Dignament. Juntament amb altres importants ciutats de a Catalunya, és ciutat impulsora del dret a una mort digna, dret cívic, dret de ciutadania.

El passat 3 de març, a l'Oficina d'Afers Europeus de Barcelona, l'alcaldessa de ja va participar en la taula rodona "Què es pot fer des dels municipis per dignificar la mort de la ciutadania?" per parlar amb alcaldes i regidors de Catalunya de la proposta municipalista sobre la mort digna i la possibilitat d'estendre-la a escala europea.

A més, enguany, Casa Empordà de Figueres va acollir del 12 de gener al 18 de febrer l'exposició col·lectiva "La mort, digna i il·lustrada", una mostra amb il·lustracions de 30 artistes que forma part d'un projecte més ampli impulsat per la DMD per donar veu i desmitificar el tabú de la mort.

El ple de Figueres va aprovar l'agost del 2017 una moció per impulsar accions sobre el dret a morir dignament.