Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha inaugurat aquest matí la jornada Europa 2014-2020: Debat amb eurodiputats, que es celebra al Cercle Sport. S'hi han reunit un centenar de professionals...

Durant la seva intervenció, l'alcaldessa ha destacat Figueres com una ciutat formadora, educativa i, també, orgullosa de ser el pol de connexió acadèmica entre la Universitat de Girona i la Universitat de Perpinyà Via Domitia, centres centres organitzadors de l'acte. 

Felip, a més, ha fet referència a la ciutat que el Govern municipal planifica pel futur i que serà una realitat a través de la revisió del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), però també gràcies a polítiques d'atenció al ciutadà, a la sostenibilitat econòmica i ambiental, i també vetllant per l'ordre i la igualtat d'oportunitats. Per últim l'alcaldessa ha recordat que Figueres ambiciona ser un dels punts de referència en el corredor mediterrani i l'Espai transfronterer, ja sigui a nivell turístic, econòmic, logístic, o en aquest cas com a receptor i impulsor d'idees i coneixements.

Recordar que la capital de l'Alt Empordà té, des de fa anys, una àrea específica dedicada al temes transfronterers, que ha liderat projectes POCTEFA, com el TRANSVERSALIS. 

Ponències i debat
Pel que fa purament a la jornada, la ponència inaugural ha anat a càrrec de Jean Peyrony, director general de la Missió Operacional Transfronterera (MOT). Més tard està prevista una taula rodona que, amb el títol Reptes dels territoris transfronterers per al nou període 2014-2020, comptarà amb  la intervenció dels eurodiputats Marie-Thérèse Sanchez-Schmid, del Grup del Partit Popular Europeu, i Ramon Tremosa, Aliança de Demòcrates i Liberals per Europa.

Tancarà la jornada Jean Benkhelil, vicerector de projectes euroopeus i euroregionals de la UPVD i Maria Lluïsa Pérez Cabani, vicerectora de política internacional de la UdG.