Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple per escollir nou alcalde es preveu pel dijous 8 de novembre a les 16 h Aquest matí, Marta Felip ha presentat la renúncia al càrrec d'alcaldessa de Figueres, convocant per dilluns 5 de novembre a les 17 h el Ple ha d'acceptar la seva renúncia. Dijous 8 de novembre a les 16 h se celebrarà el Ple d'elecció de nou alcalde o alcaldessa.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, presenta la seva renúncia al càrrec i convoca per dilluns 5 de novembre un Ple  per acceptar-la.

El 2 de juny de 2018, l'alcaldessa de Figueres va ser nomenada Secretaria General de la Conselleria d'Empresa i Coneixement, entrant a formar part del Govern de la Generalitat. Amb el seu nomenament va anunciar que renunciaria al càrrec d'alcaldessa i de Diputada Provincial a la Diputació de Girona. En el cas de l'alcaldia no de manera immediata, i que la seva renúncia, com s'ha confirmat avui, es formalitzaria durant la tardor.

Marta Felip, va entrar a l'Ajuntament de Figueres com a Tinent d'Alcalde l'any 2011,  i el 3 de gener de 2013, es va convertir en la primera Alcaldessa de la història de Figueres en substitució de l'alcalde Santi Vila.

Després de guanyar les eleccions municipals del 2015 amb 7 regidors, va revalidar l'alcaldia i ha encapçalat el govern municipal, fins a data d’avui.

Declaracions alcaldessa de Figueres:


"Durant aquests últims mesos, tots els meus esforços han anat dirigits a finalitzar amb èxit tots aquells assumptes derivats de les competències que exercia directament a més de la tasca d'Alcaldessa, com ha estat l'adjudicació del nou servei de recollida d'escombraries i neteja viària, el finançament de  la rehabilitació i obertura de la Casa Natal de Salvador Dalí, o la consolidació pels pròxims anys del Festival Acústica a la Figueres, entre d'altres."


"Ha estat un orgull ser alcaldessa de Figueres durant aquests sis anys. Ser alcalde de la teva ciutat és una de les feines més gratificants i alhora més sacrificades de la política. En aquests anys dedicats a la ciutat, he viscut una de les experiències més especials de la meva vida, afrontant tota mena de reptes amb el convenciment que Figueres té un potencial immens per a convertir-se en una de les ciutats mitjanes més importants de Catalunya, cosa que requereix consens i estima per la ciutat i abandonar certes actituds nostàlgiques del passat i excessivament individualistes”.

"Des del Govern de la Generalitat de Catalunya, em comprometo a continuar treballant per Figueres i per l'Alt Empordà, intentant retornar així tot el suport i estima rebuts durant aquests anys d'alcaldessa per part de tantes persones.”