Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de comiat de l’alcaldessa se celebrarà a les 19h i a les 20h el d’elecció de nou alcalde

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, convoca per dimecres 14 de novembre el Ple per a renunciar  a l’alcaldia i el Ple d’elecció de nou alcalde.

Dimecres 31 d’octubre, Marta Felip va presentar la renúncia al càrrec d'alcaldessa de Figueres, convocant per dilluns 5 de novembre el Ple de renúncia, que no va prosperar  perquè part de l’oposició no va aprovar la urgència de la renúncia de l’alcaldessa.

Dimecres 14 de novembre a les 19h, se celebrarà de nou, el Ple de renúncia a l’alcaldia, i tot seguit, a les 20h el Ple d’elecció de nou alcalde de la ciutat.

El 2 de juny de 2018, l'alcaldessa de Figueres va ser nomenada Secretaria General de la Conselleria d'Empresa i Coneixement, entrant a formar part del Govern de la Generalitat.  Amb el seu nomenament va anunciar que renunciaria al càrrec d'alcaldessa i de Diputada Provincial a la Diputació de Girona. En el cas de l'alcaldia no de manera immediata, i que la seva renúncia, com s'ha confirmat avui, es formalitzaria durant la tardor.

Marta Felip, va entrar a l'Ajuntament de Figueres com a Tinent d'Alcalde l'any 2011,  i el 4 de gener de 2013, es va convertir en la primera Alcaldessa de la història de Figueres.

Després de guanyar les eleccions municipals del 2015 amb 7 regidors, va revalidar l'alcaldia i ha encapçalat el govern municipal, fins a data d’avui.

Declaracions alcaldessa de Figueres:

"Ha estat un orgull ser alcaldessa de Figueres durant aquests sis anys. Ser alcalde de la teva ciutat és una de les feines més gratificants i alhora més sacrificades de la política. En aquests anys dedicats a la ciutat, he viscut una de les experiències més especials de la meva vida, afrontant tota mena de reptes amb el convenciment que Figueres té un potencial immens per a convertir-se en una de les ciutats mitjanes més importants de Catalunya, cosa que requereix consens i estima per la ciutat i abandonar certes actituds nostàlgiques del passat i excessivament individualistes”.

"Des del Govern de la Generalitat de Catalunya, em comprometo a continuar treballant per Figueres i per l'Alt Empordà, intentant retornar així tot el suport i estima rebuts durant aquests anys d'alcaldessa per part de tantes persones.”