Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquesta decisió implica que des del grup municipal de CiU es dóna per finalitzat l'acord de govern que es va signar el juny del 2015 amb el PSC a causa de les continuades desavinences i el poc compromís amb les polítiques del govern

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, anuncia que es dóna per finalitzat l'acord de govern amb el grup municipal del PSC.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, informa que acaba de signar els decrets de cessament com a regidors del PSC a l'equip de govern de Pere Casellas, Alfons Martínez i César Barrenechea.

Aquesta decisió implica que des del grup municipal de CiU es dóna per finalitzat l'acord de govern que es va signar el juny del 2015 amb el PSC a causa de les continuades desavinences i el poc compromís amb les polítiques del govern.

L'alcaldessa lamenta la utilització partidista i irresponsable que ha mantingut el grup socialista en un tema cabdal com és la nova concessió d'Ecoserveis i en un assumpte estratègic com és la negociació dels pressupostos i recorda que malauradament no és la primera vegada que això passa en la història recent d'aquesta ciutat, i lamenta que el portaveu socialista segueixi amb la seva incapacitat per contribuir a la governabilitat de la ciutat amb rigor, responsabilitat i lleialtat.

"Aquestes últimes setmanes el portaveu del PSC ha convertit la negociació del pressupost en un mercadeig utilitzant les polítiques socials per interessos estrictament partidistes. Des del grup del PSC s'ha volgut crear un govern paral·lel amb dos Ajuntaments"

"Estava convençuda que el PSC no repetiria els mateixos errors, i aquí sí que fem autocrítica en haver suposat que el PSC havia après la lliçó del passat. No ha estat així i ho lamentem."

Davant d'aquesta situació, de la negativa dels fins ara socis de govern a reconduir-la i de com, dia sí dia també, s'estaven dinamitant els acords polítics d'estabilitat, no deixant altra opció que sacrificar el pacte de govern pensant en el bé comú i en l'interès de la ciutat.

"No vull amagar que aquesta no ha estat una decisió gens fàcil. La composició de l'Ajuntament és la que els ciutadans han volgut i, en les circumstàncies actuals, dificulta la composició de majories estables. És per això que a partir de les pròximes hores convocaré una ronda de converses amb la resta de grups municipals per explicar les raons de la decisió que prenem avui i explorar la possibilitat d'acords en els grans temes de ciutat que haurem d'afrontar en les setmanes que vénen i mesos. No ho dic pensant en un nou pacte de govern –sóc honesta i admeto les dificultats en les actuals circumstàncies- sinó en acords de ciutat puntuals que ens permetin governar en minoria, però amb el major consens possible."