Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marta Felip i Jordi Agustí han comprovat sobre el terreny l’evolució dels treballs, que van començar fa un parell de setmanes. S’invertiran més de 4,9 milions d’euros en els treballs, que tindran una durada aproximada d’onze mesos. Es construirà un nou reactor biològic...

L’alcaldessa de Figueres i el director de l’ACA visiten les obres de millora de la depuradora de Figueres.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, han visitat avui les obres d’ampliació i millora de la depuradora de Figueres, a l’Alt Empordà. Es destinaran més de 4,9 milions en els treballs, que tindran una durada aproximada d’onze mesos.

Les actuacions previstes, que es van iniciar fa un parell de setmanes, es faran de manera esglaonada i modular per no afectar l’activitat normal de la planta, que seguirà funcionant durant les obres per continuar sanejant les aigües residuals.

Les mesures contemplades en aquestes obres de millora, que s’estan duent a terme en la mateixa parcel·la on està ubicada l’actual depuradora, van encaminades a aconseguir que l’aigua tractada a la depuradora i retornada al medi compleixi amb els requeriments legals pel que fa a la reducció de nutrients. En aquest sentit, les obres consisteixen en la construcció d’un nou reactor biològic (que contribuirà a la reducció de nitrogen), un nou decantador secundari i la millora de la línia de tractament de fangs.

La depuradora de Figueres es va posar en marxa el 1982 i va ser ampliada el 1993. Té una capacitat de tractament de 22.128 m3/dia (població equivalent de 110.640 habitants) i saneja les aigües residuals de Figueres (municipi de Figueres i Vilatenim) i Vilafant (nuclis d’Arengades, Camp dels Enginyers, les Closes d’en Clarà, Palol Sabaldòria-les Forques, Parc d’Obres Públiques i casc antic de Vilafant). L’aigua depurada es retorna al rec del Malpàs, que desemboca a la riera de Figueres.