Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La reunió ha servit per explorar noves vies de col·laboració de la Universitat de Girona amb Figueres

L'Alcaldessa de Figueres es reuneix amb el rector, Quim Salvi i la vicerectora de territori, Sílvia Llach de la Universitat de Girona.

L'Alcaldessa de Figueres ha rebut juntament amb Javi Martín, membre del seu equip a Quim Salvi, rector de la universitat de Girona i Sílvia Llach, vicerectora de Territori.

En la reunió s'ha tractat la relació de la Universitat amb la ciutat de Figueres. Fent així, un repàs als projectes actuals que la universitat té presents en el territori, com són els Projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) o la formació a la Fundació Salut Empordà, però sobretot ha servit per posar els fonaments per enfortir els vincles. Aquest fet ha de permetre fer més present la universitat, en formació i recerca, en el teixit social i econòmic de la ciutat.

L’Alcaldessa ha plantejat els sectors econòmics que poden ser pilar d’una transformació social i econòmica. Ha destacat la salut, la logística i els transports, el desenvolupament sostenible i el sector agroalimentari. A aquests sectors s’hi vol agregar la recerca i la formació universitària per aconseguir generar més valor afegit. S’ha pres el compromís d’analitzar la implantació de formació de postgrau en alguns d’aquests àmbits, així com explorar més mesures per vincular l’activitat dels grups de recerca, avançant en la creació de projectes amb impacte territorial o la captació de fons europeus.

Per últim, s’ha posat de relleu l’interès de la Universitat per impulsar amb Figueres, com a nucli central, la cooperació transfronterera amb la Catalunya Nord. L’Alcaldessa, la vicerectora i el rector s’han compromès a estudiar la materialització d’un projecte compartit per esdevenir una referència a nivell europeu en l’estudi i l’impuls de les relacions transfrontereres.