Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa Marta Felip, ha fet una crida avui, en roda de premsa, a la responsabilitat per part dels dos sindicats convocants de la vaga dels serveis de neteja, enllumenat i jardineria, CO.BAS i CC.OO.

L’alcaldessa de Figueres apel·la a la responsabilitat i destaca els grans perjudicis que comportaria la vaga d’escombriaires convocada.

Els ha demanat que s’asseguin a negociar per arribar a un acord que eviti arribar a una situació que pot perjudicar greument a la ciutat. La vaga anunciada a partir del 12 de desembre, a les portes de l’època nadalenca, repercutiria de ple al sector comercial i turístic, i a la ciutadania en general. Felip ha demanat als sindicats “que es posin en la pell dels afectats” i ha remarcat que aquesta vaga “no té cap sentit” ja que la proposta que s’ofereix als treballadors va més enllà dels mínims exigits per la llei, i comporta una millora del servei i un gran respecte de les condicions laborals i salarials.

L’alcaldessa de Figueres ha recordat que en la darrera proposta s’ha posat per escrit que NO hi haurà cap acomiadament per causes organitzatives o econòmiques i ha afegit que els canvis preveuen la creació de nous llocs de treball. L’Ajuntament ha posat sobre la taula una proposta íntegra i avantatjosa per als treballadors que permet desencallar la situació que dura des de la primera convocatòria de vaga del passat mes d’agost. El bloqueig comporta no poder avançar en cap més qüestió que preocupa els treballadors com és la revisió salarial, les retribucions en dies festius, entre altres. L’Ajuntament considera urgent i imprescindible que s’avanci en les negociacions amb total normalitat en el marc de la corresponent mesa de negociació d’Ecoserveis, després que els sindicats no es van presentar a la darrera convocatòria. 

Marta Felip ha recordat l’esforç econòmic que destina l’Ajuntament de Figueres a aquests serveis. En aquest sentit, ha explicat que el cost anual puja a més de 7 milions  d’euros, i amb els canvis s’incrementarà fins a més de 8 milions d’euros. Aquest augment suposarà una millora qualitativa en el servei de recollida de residus i neteja viària, amb una major dotació de la inversió prevista i també un augment de la plantilla dels treballadors, que ha de contribuir a millorar la qualitat urbana de la ciutat. L’alcaldessa ha afegit que, del cost global, el 63 per cent va destinat a costos de personal. “Cal millorar el servei que ara s’ofereix, però sense que això comporti una hipoteca per a la ciutat”, ha manifestat Felip.

L’alcaldessa de Figueres ha destacat també l’esforç negociador en tot moment per part de l’Ajuntament i ha anunciat que avui mateix s’ha convocat una reunió amb l’esperança que es resolgui el conflicte. En aquesta trobada s’ha demanat l’assistència de tots els grups de l’oposició i tots els sindicats. “Volem que tothom tingui la mateixa informació i garantir la màxima transparència en tot el procés negociador”, ha dit.  Felip considera que la proposta dels sindicats convocants de la vaga de voler que dos grups polítics de l’oposició fessin de mediadors no és adequada ja que suposaria “polititzar” el conflicte.