Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant la seva intervenció, divendres de la setmana passada, Vila va felicitar la ciutat francesa per potenciar l’ús de l’espai públic amb la construcció dels nous jardins.

L’alcalde va agrair el gest de posar el nom del figuerenc més universal, circumstància que crea un nou vincle entre Figueres i Marignane. Vila va recordar que l’agermanament amb Marignane, el 1968, va ser molt important per a la capital de l’Alt Empordà, la qual amb el pas dels anys s’ha convertit en una ciutat més oberta, més avançada i més europea.

La delegació figuerenca, amb l’alcalde i el regidor Pere Giró, va aprofitar la visita per conèixer la realitat dels diferents equipaments culturals -teatre, centre cultural i conservatori-, esportius i ciutadans de Marignane per valorar la conveniència de realitzar activitats que impliquin els ciutadans de Figueres i la ciutat francesa. També es van dur a terme reunions amb els principals agents econòmics i institucionals de la ciutat francesa.   

L’alcalde va lliurar un dossier informatiu als seus homòlegs francesos, amb un inventari de les entitats que actuen a la ciutat i un calendari amb els esdeveniments importants que hi tenen lloc al llarg de l’any. Un document que s’actualitzarà de manera continua i a on totes les entitats ciutadanes podran incorporar-hi informació sobre aquells actes que s’organitzin i que considerin que poden tenir ressò o complicitat a la vila de Marignane. També es rebran propostes o suggeriments per obrir intercanvis juvenils, d'idiomes, culturals, artístics o esportius entre les dues ciutats. 

Represa relacions
Després d’un parèntesi, les relacions entre les dues ciutats es van reprendre l’any 2010, amb la voluntat d’implicar la participació activa dels seus ciutadans i associacions. Els principals actes d’aquesta nova etapa van ser, el mateix any, l’actuació de les alumnes del Conservatori de Dansa de Marignane al Teatre Municipal El Jardí; a més de la promoció turística i comercial de Figueres a Marignane, en què s'oferia als visitants de Marignane unes avantatjoses condicions en allotjament als hotels de la ciutat, a més de la participació a les visites "La Figueres de Dalí" organitzades per l'oficina de Turisme, entre d’altres.