Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Després de la ronda de converses amb tots els grups municipals, s'ha arribat a un acord de govern amb els regidors no adscrits Manuel Toro i Núria Galimany

L'alcalde Jordi Masquef presenta el nou cartipàs municipal.

Ronda de converses

 

  • L’alcalde Jordi Masquef ha mantingut durant aquests últims dies una ronda de converses amb tots els grups municipals i els regidors no adscrits, basada en la necessitat d’explorar les possibilitats d’arribar fins a final del mandat a acords de governabilitat o de temes de ciutat, amb la mà estesa i la màxima voluntat de col·laboració.

 

  • Després de les trobades mantingudes amb ERC, PSC, CUP, PP, C’s, Compromís i els dos regidors no adscrits, s’ha avançat en donar resposta a aquesta exigència ciutadana i avui en podem ja anunciar resultats concrets.

 

  • Per una banda, s’ha arribat a un acord de governabilitat amb els dos regidors no adscrits –Manel Toro i Núria Galimany-, que des d’ara mateix s’incorporen de nou al govern municipal i a qui l’alcalde agraeix públicament la seva voluntat d’entesa i, sobretot, el seu compromís amb Figueres. La suma d’aquests dos regidors significa la recuperació de l’equip que va guanyar les eleccions municipals del 2015 i, per tant, dota el govern de major estabilitat i de més capacitat per afrontar els reptes marcats en aquesta recta final de mandat.

 

  • L’alcalde expressa la seva voluntat inicial que el grup municipal d’ERC també treballés des del govern de la ciutat, però en una decisió legítima que respecta, però no comparteix, però destaca la seva predisposició a tancar acords en els grans temes de ciutat, alguns dels quals ja s’han començat a treballar.

 

 

  • L’alcalde fa un agraïment extensiu a la resta de grups municipals per la seva voluntat de col·laboració: “Crec que hem sentat les bases perquè el diàleg i la cooperació entre govern i oposició marquin l’inici d’una nova etapa que aviat hauria de donar fruits en forma d’acords en temes de gran transcendència, com ara els propers pressupostos. Tots plegats ens hem conjurat per, sempre que sigui possible, sumar i avançar.”

 

 

Acord amb regidors no adscrits

 

Pel que fa a l’acord amb els fins ara regidors no adscrits:

 

És el pacte més natural ja que compartim el programa electoral fet conjuntament l’any 2015. Per tant, no només ens vam presentar junts a les municipals de fa quasi quatre anys, sinó que compartim projecte de ciutat.

 

Personalment, l’alcalde Jordi Masquef ha tingut sempre molt bona entesa amb els dos regidors.

 

Es vol deixar enrere el passat i encetar una nova etapa amb el govern inicial de l’any 2015, amb confiança mútua i un full de ruta traçat per aquesta part final del mandat, plena de reptes molt importants per la nostra ciutat i que necessita de consens, diàleg, mà estesa, compromís i co-responsabilitat.

 

Pel que fa a la seva tasca dins el govern, Manel Toro i Núria Galimany principalment recuperen les competències que tenien inicialment, amb algunes incorporades de nou. Pensem que aquesta és la millor manera per treballar des del minut 1 en les àrees en les quals ja tenen experiència i coneixement, al mateix temps que es reparteix la feina entre tot l’equip de govern.

 

El regidor Manuel Toro ha exposat el full de ruta pactat amb l'alcalde, on es marca la prioritat de refer ponts, ampliar el diàleg i impulsar els projectes iniciats i exposats ja en el programa electoral conjunt del 2015, una de les primeres tasques serà treballar conjuntament per a l'aprovació de les ordenances fiscals i el pressupost municipal 2019.

 

 

Presentació cartipàs

 

 Amb aquest acte d’avui es formalitza també el nou cartipàs municipal, que teniu detallat en la documentació que adjuntem.

 

A banda de les competències que recuperen els dos regidors no adscrits, hi ha alguns retocs motivats sobretot per la futura incorporació del regidor Josep Buixó, que substituirà a Marta Felip en el grup municipal, i el corresponent moviment de carteres que porta implícit. 

 

En relació a Mobilitat, tal i com va dir l’alcalde en el seu discurs d'investidura, aquest és un tema cabdal per la Ciutat, i per tant, l'Alcalde n'assumirà la responsabilitat.

 

El nou portaveu del grup municipal del Partit Demòcrata serà el Regidor Francesc Cruanyes, recuperant una condició que ja tenia a l'inici del mandat, i l’alcalde li agreix de nou la responsabilitat i la generositat envers el govern de la ciutat.

 

 

Nou cartipàs: http://ca.figueres.cat/ajuntament/el-govern-de-la-ciutat/arees-de-govern-regidories/