Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, demana un canvi en els estatuts del Consorci del Castell de sant Ferran per donar més veu i importància a la ciutat, i els seus habita...

A més, Felip també demana la dimissió del director del consorci del Castell de Sant Ferran, del president de la comissió permanent encarregada de gestionar l'acord per a la celebració del Festival del Circ a la fortalesa figuerenca. Una petició que recolzen tots els grups municipals, excepte el PP que es reserva la opinió.

Tal i com s’ha informat les últimes hores (consulteu notícia clicant aquí), el Festival del Circ de Figueres es celebrarà, finalment, al Recinte Firal de la ciutat, del 21 al 25 de febrer. Una decisió que s’ha precipitat després que els dos representants del Ministeri de Defensa es neguéssin a la instal·lació d’una carpa vestibul a la plaça d’Armes del castell. Per contra, oferien la possibilitat d’instal·lar la carpa vestíbul i, també la d’espectacles, a la zona de l’antic hospital. Un terreny que, segons tècnics municipals, no era segura. 

"Estem molt dolguts, ho considerem un menyspreu per a la ciutat i ha posat en risc la imatge de Figueres", ha assegurat l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip. Estem profundament dolguts pel fet que es perdi una ocasió com aquesta per mostrar al món un equipament de gran valor cultural com aquesta fortalesa", ha lamentat l'alcaldessa. A més, Felip critica que els membres de la comissió permanent van posar en dubte el criteri dels tècnics municipals i destaca que mai han presentat estudis que sostinguin que l'emplaçament d'una carpa al pati d'armes podria posar en risc el monument, les cisternes d'aigua que hi ha a sota d'aquest espai.

Finalment, Felip assegura que “ara toca passar pàgina" i posar tots els esforços per convertir en una realitat aquesta segona edició del Festival de Circ Internacional que està previst que aculli uns 25.000 assistents del 21 al 25 de febrer.