Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal de Figueres té l'objectiu de simplificar i fer més àgil l'administració. Amb aquesta voluntat ha acordat prescindir d'alguns organs col·legiats.

Actualment l'Ajuntament té 26 òrgans col·legiats propis i està representat en trenta-tres d'externs. Tots ells han estat analitzats exhaustivament i s'ha determinat que alguns han quedat obsolets perquè el seu objectiu ha estat superat o perquè estaven condicionats a una actuació concreta temporitzada en el temps i aquesta ja ha estat culminada. Els òrgans que s'han suprimit són: el Consell Econòmic i Social de Figueres; la Comissió Promotora per a la constitució de la Fundació Casa Natal de Salvador Dalí; la Taula Local d'Immigració; la Taula de Foment de la Formació Integral a la ciutat de Figueres; Consell Municipal per a la Igualtat d'Oportunitats i la Comissió Especial per al seguiment del Pla d'actuació municipal sobre drogodependències.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, comenta que "ens hem d'acostumar a simplificar l'administració i aquest és un dels objectius de mandat que tenim l'actual govern municipal. No té cap sentit mantenir organs que són inoperatius, que ja han complert la funció per la qual es van crear o que ralentitzen la resolució dels temes".

Algunes de les funcions d'aquests òrgans s'han agrupat en un de nova constitució i que s'anomena: Taula sobre Acció Cívica, Drets Civils i Participació. El seu objectiu és ser un espai a on s'hi puguin debatre temes que afecten a diverses àrees i que es troben interconnectats. En aquesta taula hi seran representats agents socials, entitats, grups, associacions i ciutadans.