Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern municipal, a través d’una modificació del pla general urbanístic, tirarà endavant amb la reserva de sòl per a la creació del futur Passeig de les C...

Tal i com estipula la Llei de bases de règim local, que atorga les competències en matèria de cementiris als ajuntaments, i en compliment de la Llei de centres de culte -aprovada pel Parlament de Catalunya el 15 de juliol del 2009, l’Ajuntament de Figueres aprovarà en el ple ordinari de juny la reserva de sol per a usos de caràcter religiós.

Decisió que, com ha explicat l’alcalde Santi Vila, es concreta amb una modificació del pla general en uns terrenys a tocar del cementiri i que permetrà per un costat ampliar en un 40% l’espai del mateix cementiri i en segon lloc crear el Passeig de les Confessions. Un espai on s’hi destinaran cinc parcel·les de terreny perquè les comunitats que ho desitgin, i ho puguin tirar endavant, hi aixequin un centre de culte. Mesura que, tal i com ha explicat Vila, “sota cap concepte implica que l’Ajuntament es faci càrrec de la construcció de cap centre de culte. Amb aquesta mesura donem compliment al que diu el legislador”

La Llei de centres de Culte exposa en alguns dels seus paràgrafs que (...) “aquesta llei parteix del reconeixement del dret fonamental de llibertat religiosa i té com a finalitat facilitar l’exercici del dret de llibertat de culte, donar suport als alcaldes a l’hora de facilitar l’exercici d’aquest dret” (...) “L’aportació d’aquesta llei a la garantia de l’exercici del dret de llibertat de culte consisteix a establir que els plans d’ordenació urbanística municipal prevegin sòls amb la qualificació de sistema d’equipament comunitari on s’admetin els usos de caràcter religiós”.

Decisions pel futur de Figueres

El ple ordinari de juny, que se celebra demà, es prendran decisions que amb l’esmentada del Passeig de les Confessions marcaran el futur de Figueres. Són dues modificacions més del pla general que faran possible, per un costat, l’ampliació dels equipaments esportius a Vilatenim –amb més camps de futbol- i l’ordenació de l’àmbit conegut com les cases dels militars.